Μεγάλη συμμετοχή στην παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου Αγ. Παρασκευής Ανδρ. Γκιζιώτη
Πολιτική

Μεγάλη συμμετοχή στην παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου Αγ. Παρασκευής Ανδρ. Γκιζιώτη

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής η εκδήλωση του ΚΚΕ για την ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Αγία Παρασκευή. Στην εκδήλωση μίλησαν το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Ανδρέας Γκιζιώτης.

Ο κ. Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές, δημοτικές – περιφερειακές, ευρωεκλογές και βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν, καθώς και για τον ενιαίο χαρακτήρα όλων των εκλογικών μαχών, τονίζοντας ότι «ο αντίπαλος είναι ένας απέναντι στον λαό, τα ίδια καπιταλιστικά κεφάλαια, σε όλες τις μάχες και ενιαία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στις εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναδεικνύοντας ότι αυτή αποτελεί «την εμπροσθοφυλακή των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε. για την επέκτασή τους στα Δ. Βαλκάνια σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα για το ποιος θα ελέγξει τις αγορές και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας σε μια κρίσιμη γεωστρατηγικής σημασίας πύλη για τη Δυτική Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Η κυβέρνηση επιχείρησε ύπουλα να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το κύριο, το ευρωΝΑΤΟικό περιεχόμενο της Συμφωνίας, επικαλούμενη τη ρηματική διακοίνωση και τις συνταγματικές τροπολογίες. Όμως αυτές δεν αλλάζουν την ευρωατλαντική σφραγίδα του κειμένου της Συμφωνίας, ούτε το γεγονός ότι η υπογραφή και η εφαρμογή της συνδέονται με ισχυρά επιχειρηματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Για όλα αυτά δεν βγάζουν κιχ οι κραυγάζοντες κατά τα άλλα διοργανωτές των γνωστών συλλαλητηρίων σαν αυτό το τελευταίο στο Σύνταγμα στο οποίο εκτός από τη στήριξη των Ν.Δ., ΑΝΕΛ, Ένωσης Κεντρώων και της εγκληματικής ναζιστικής Χ.Α. είχε τα εθνικιστικά, ανιστόρητα συνθήματα τις κραυγές αλυτρωτισμού, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν δήθεν “προοδευτική”.

»Η Συμφωνία αποτελεί μια διαρκή πηγή αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Γιατί από πού κι ως πού το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι συμφωνίες με τις προδιαγραφές τους όπως αυτή των Πρεσπών αποτελούν παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και συναδέλφωσης όπως υποδύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του; Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. δεν ήταν με τις κυβερνήσεις τους που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, το ΝΑΤΟ με τις εγκληματικές ευθύνες στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα σε και καλά συμμάχους κάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο στο Αιγαίο και την Κύπρο στην επιθετικότητα της Τουρκίας και δικαιώνοντας όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών αυτών ενώσεων;

»Να, γιατί, λοιπόν, η εναντίωση στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ουσιαστικό νόημα όταν αντιστρατεύεται στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. που την προωθούν και στον εθνικισμό και στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Πάει πολύ το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ των δυνάμεων που χαιρέτισαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ’92, δικαιολόγησαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αναμηρυκάζοντας τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών να κατηγορούν το ΚΚΕ για εθνικισμό προσποιούμενοι με τις πλάτες των γερακιών του ΝΑΤΟ τα “περιστέρια της ειρήνης”. Για όλα αυτά το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε και τα αντιπαλεύει με συνέπεια για δεκαετίες, δίνοντας μάχη ενάντια στον εθνικισμό και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την κοινή δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, των λαών στα Βαλκάνια ενάντια στους εκμεταλλευτές, τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους.

»Να, γιατί ο λαός μας να μην ψάχνει για επιμέρους διαφορές ανάμεσα σε κόμματα ίδιας κοπής, αλλά να κάνει την πραγματική “διαφορά”, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η ελπίδα, ο στόχος της ριζικής ανατροπής».

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Γκιζιώτης ανέφερε:

«Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δίνουν την ευκαιρία στον λαό να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης στις εφαρμοζόμενες αντιλαικές πολιτικές. Να δυναμώσει τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αγία Παρασκευή, που με συνέπεια ανέδειξε, πρότεινε και υπερασπίστηκε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

»Στήριξε δυναμικά τους αγώνες των εργαζόμενων του Δήμου για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

»Αγωνίστηκε μαζί με όλη τη σχολική κοινότητα γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης σε υποδομές, νέα κτήρια, για την στελέχωση με καθηγητές και δασκάλους από την πρώτη μέρα. Στήριξε και συμμετείχε στους αγώνες για διορισμούς όλων των αναπληρωτών, για το περιεχόμενο των σπουδών, ενάντια στα εξοντωτικά εξεταστικά συστήματα.

»Διεκδίκησε το δικαίωμα κάθε παιδιού να βρει θέση στους παιδικούς σταθμούς. Πάνω από 200 παιδιά έμειναν απ΄ έξω…

»Αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους στις γειτονιές ενάντια στην γενικευμένη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

»Για την προστασία και ανάδειξη του Υμηττού, του περιαστικού πράσινου, τους ελεύθερους χώρους που έχει ανάγκη η πόλη μας. Για την απόδοση της έκτασης του Υπουργείου Γεωργίας  και του Στρατοπέδου Κυρίτση.

»Μέσα από τα νομικά πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης διεκδίκησαν το δικαίωμα κάθε παιδιού, κάθε πολίτη στη δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό, σε σύγχρονες υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας.

»Η διοίκηση Σταθόπουλου ακολούθησε πιστά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Δεν διεκδίκησε το παραμικρό με τους κατοίκους και τους φορείς. Συμφώνησε με την απόδοση των ταμειακών αποθεμάτων στην κυβέρνηση, εφαρμόζει το απαράδεκτο μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στον Δήμο. Δεν βγάζει άχνα για την υποχρηματοδότηση. Λειτούργησε σε μια πορεία διαρκούς αποδόμησης και συμβιβασμού.

»Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις έχουν αποδεχθεί τις κατευθύνσεις των νόμων του “Καλλικράτη” και του “Κλεισθένη”, που  προωθούν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη διαρκή και πολύμορφη φορολόγηση του δημότη για κάθε υπηρεσία. Λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία τόσο στα βήματα της ίδιας πολιτικής, όσο και στις πολιτικές μεταγραφές.

»Η λύση βρίσκεται στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο και την Περιφέρεια, των δυνάμεων που με συνέπεια, αγωνιστικότητα, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς θα μπουν μπροστά, θα διεκδικήσουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet