Με εισαγγελική παραγγελία θα ζητήσει τα στοιχεία για ΔΕΒΣΑΠ/ΚΟΙΚΕΔΑΠ ο Γ. Οικονόμου
Πολιτική

Με εισαγγελική παραγγελία θα ζητήσει τα στοιχεία για ΔΕΒΣΑΠ/ΚΟΙΚΕΔΑΠ ο Γ. Οικονόμου

Στην υπόθεση των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΒΣΑΠ/ΚΟΙΚΕΔΑΠ, στην οποία έχουν εμπλακεί πολίτες της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι βαρύνονται με σημαντικούς καταλογισμούς, επανέρχεται η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Οικονόμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θα προχωρήσει σε εισαγγελική παραγγελίας προκειμένου να λάβει τα σχετικά οικονομικά στοιχεία που ζητεί εδώ και καιρό από τη δημοτική αρχή, χωρίς ωστόσο -όπως καταγγέλλει- να της παρασχεθούν.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας που διετέλεσαν στο παρελθόν μέλη του Δ.Σ. των ΔΕΒΣΑΠ/ΚΟΙΚΕΔΑΠ σηκώνουν σήμερα ένα βάρος που δεν τους αξίζει και δεν τους αναλογεί με σημαντικούς καταλογισμούς και επαπειλούμενες ποινικές διώξεις, ενώ οι πραγματικοί πιθανοί ένοχοι για σωρεία αδικημάτων αδιαφορούν και μένουν στο απυρόβλητο, ΖΗΤΑΜΕ να μας δοθούν πλήρη στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.  

Όπως έχουμε δεσμευθεί, δίνουμε καθημερινή μάχη στον Δήμο μας με τη  νοοτροπία του χθες, που μας κρατά καθηλωμένους στην παθογένεια και  στην ανομία. Δεν θα επιτρέψουμε οι αμαρτίες και τα λάθη του  παρελθόντος να μας ταλαιπωρούν άδικα και να πέφτουν στις πλάτες των δημοτών και σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας που τόλμησαν να ασχοληθούν με τα  κοινά.

Αυτό όμως για να  γίνει, χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος και διαφάνεια στα  οικονομικά του Δήμου. Όλα στο φως. Μας  χωρίζει  άβυσσος με τη λογική του κουκουλώματος, των συμψηφισμών, της επιλεκτικής μνήμης, των αόριστων καταγγελιών, των καμμένων δίσκων και των εκκαθαριστών που…εκκαθαρίζουν επί μία δεκαετία χωρίς αποτέλεσμα.

Καταθέσαμε στις 16 Ιανουαρίου είκοσι συγκεκριμένα ερωτήματα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και σαράντα ημέρες μετά δεν πήραμε καμία απάντηση επί της ουσίας, με πρόσχημα τον εκκαθαριστή. Δεν απάντησαν ούτε έστειλαν στοιχεία ακόμη και σε θέματα που δεν αφορούν τον εκκαθαριστή. Δυστυχώς, έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τον ρόλο τους, ευρισκόμενοι προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκάλυψης και μη ενημέρωσης, ως οφείλουν, των άλλων παρατάξεων και των δημοτών.

Ενημερώνουμε όμως τους δημότες ότι η σύμβαση του εκκαθαριστή έχει τυπικά λήξει, αφού η νέα εξάμηνη παράταση της Ο.Ε. κρίθηκε παράνομη και  ακυρώθηκε, ενώ ο δήμαρχος αποφεύγει την απάντηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις που ρωτήθηκε. Δεν έχουμε επομένως άλλη επιλογή και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή θα πάρουμε τα στοιχεία που ζητήσαμε με εισαγγελική παραγγελία και οι υπεύθυνοι  θα λογοδοτήσουν.

Παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας υπηρετώντας το συμφέρον του δημότη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet