Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ο Φ. Αλεξόπουλος
Πολιτική

Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ο Φ. Αλεξόπουλος

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αμαρούσιου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε την Πέμπτη 14/5 2015, ο γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ και συντονιστής Αττικής του πολιτικού κόμματος Τελεία, Φώτης Αλεξόπουλος.

Αφού μετέφερε τις ευχαριστίες του πρόεδρου Απόστολου Γκλέτσου και των στελεχών της Τελείας για την επιστολή χαιρετισμού που απέστειλε ο κ. Γ. Πατούλης στο Α΄ συνέδριο του κόμματος, ο γραμματέας του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν άμεσα σε όλους τους δήμους της χώρας οι Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού, καθώς επίσης ζήτησε να μάθει «τι μέλει γεννέσθαι» με την επαναφορά των εξόδων παράστασης για τους δημοτικούς συμβούλους ανά Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, ο κ. Φ. Αλεξόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του κ. Γ. Πατούλη στο νέο σχέδιο “Καλλικράτη” που ετοιμάζει ο υπουργός εσωτερικών Ν. Βούτσης, αφού -όπως τόνισε- κατά το παρελθόν είχε σχεδιαστεί η γεωγραφική διαίρεση των δήμων με γνώμονα περισσότερο την (τότε) προεκλογική περίοδο των κόμματων, πάρα το αναπτυξιακό μοντέλο και του ανέφερε ως παράδειγμα τους δήμους του Νομού Ηλείας.

Ο κ. Γ. Πατούλης, με τη σειρά του ευχαρίστησε, τον κ. Φ. Αλεξόπουλο για τη συνάντηση και του τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες από όλους τους δήμους να συγκροτηθούν οι Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού.

Όσο για την επαναφορά των εξόδων παράστασης των δημοτικών συμβούλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ του δήλωσε ότι είναι δέσμευση του κ. Ν. Βούτση, η επαναφορά τους, δέσμευση μάλιστα που κατέθεσε ο ίδιος ο υπουργός κατά την ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο της Ένωσης.

Τέλος, για το νέο σχέδιο “Καλλικράτη” συμφώνησε με τον κ. Φ. Αλεξόπουλο για τα «λάθη» του παρελθόντος και του διαμήνυσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή και ετοιμάζουν ειδικοί συνεργάτες της ΚΕΔΕ μια ολοκληρωμένη μελέτη, που θα κατατεθεί επίσημα στον υπουργό προς διαβούλευση, προκειμένου όπως τόνισε να αλλάξουν τα γεωγραφικά σύνορα των δήμων με όφελος πάντα την ανάπτυξη του κάθε δήμου και την ευημερία των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet