Με ψήφους 11 υπέρ και 17 κατά… υπερψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Με ψήφους 11 υπέρ και 17 κατά… υπερψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με 11 ψήφους υπέρ και 17 κατά εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το 2022, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να απορρίπτει την εισήγηση της διοίκησης. Αμέσως μετά, με ψήφους 11 υπέρ και 14 κατά (σ.σ. είχε μεσολαβήσει η αποχώρηση της παράταξης του κ. Γιώργου Οικονόμου, Νέα Αρχή, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης) ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς.

Μέχρι να φθάσουμε εκεί είχε προηγηθεί μία σχεδόν 5ωρη διαδικασία με προσωπικούς διαξιφισμούς και εντάσεις, που σε αρκετές στιγμές θύμιζε περισσότερο αντεγκλήσεις θαμώνων καφενείου, παρά αντιπαραθέσεις δημοτικών συμβούλων. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι προσπάθειες των Ανδρέα Γκιζιώτη (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) και Παναγιώτη Αντωνίου (εκπρόσωπος της αριστερής κίνησης Φυσάει Κόντρα) να δώσουν γενικότερη πολιτική διάσταση στα συζητούμενα θέματα μάλλον πήγε στον… βρόντο.

Η απόφαση της διοίκησης του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά να μην επιτρέψει την εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο της εναλλακτικής πρότασης για το τεχνικό πρόγραμμα που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις Νίκη των Πολιτών και Νέα Αρχή, με την αιτιολογία ότι αυτή κατατέθηκε τελευταία στιγμή, προκάλεσε από την αρχή αντεγκλήσεις, με τον τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, αλλά και τον κ. Οικονόμου, να κάνουν λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια», χρεώνοντας ευθύνες προσωπικώς και στην πρόεδρο του Σώματος, Έφη Καψοκεφάλου.

Η τελευταία, ωστόσο, έδειξε να έρχεται σε δύσκολη θέση -και δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της- κατά την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, όταν διαπίστωσε ότι η Οικονομική Υπηρεσία, ενώ είχε ενημερώσει για τη γνωμάτευσή της επί της εναλλακτικής πρότασης των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόσο τη διοίκηση, όσο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, την ίδια την είχε αφήσει ανενημέρωτη!

Πλην των παρατάξεων Νίκη των Πολιτών, Νέα Αρχή, Λαϊκή Συσπείρωση και Φυσάει Κόντρα, αρνητική ήταν η ψήφος και από τις παρατάξεις Αλλάζουμε-Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλωνάκη και Αγία Παρασκευή – Μια Γενιά Μπροστά, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη.

Η διοίκηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ουσιαστικά δεν θέλει να δει να παράγεται έργο στην πόλη, ενώ εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Βασίλη Σάρκουλα, ο οποίος άρχισε να διαβάζει κωδικό τον κωδικό τα έργα που -σύμφωνα με τον ίδιο- καταψήφιζε η αντιπολίτευση αρνούμενη τη θετική ψήφο της. Μάλιστα, ο κ. Μυλωνάκης έσπευσε μετά από αυτό να δηλώσει ότι θα κρατήσει το βίντεο της συζήτησης και την επόμενη χρονιά θα καταγράψει ποια από τα έργα που έθεσε στο τεχνικό πρόγραμμα η δημοτική αρχή θα έχουν υλοποιηθεί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet