Με 11 θετικές ψήφους πέρασαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός στην Αγία Παρασκευή
Πολιτική

Με 11 θετικές ψήφους πέρασαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός στην Αγία Παρασκευή

Πολύωρη συζήτηση, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάτι το… υπερβατικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, πάνω στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020. Και τα δύο ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των παρόντων (11 θετικές ψήφοι), ενώ η παράταξη του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου επέλεξε να ψηφίσει «λευκό» (6 ψήφοι) και οι δημοτικές παρατάξεις Αλλάζουμε, Λαϊκή Συσπείρωση και Φυσάει Κόντρα καταψήφισαν (8 ψήφοι). Από τη συνεδρίαση αποχώρησε η παράταξη του κ. Γιώργου Οικονόμου, Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, ενώ απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης Μια Γενιά Μπροστά, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης.

Βασίλης Ζορμπάς

Από πλευράς διοίκησης, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του εστιάζοντας στις «μεγάλες δυσκολίες» σύνταξης τόσο του τεχνικού προγράμματος, όσο και του προϋπολογισμού, λόγω των δεσμεύσεων που εξακολουθούν να περιορίζουν τις δυνατότητες των δήμων, ενώ -απαντώντας στις «αιχμές» εκ μέρους της μειοψηφίας, ότι το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός που έφερε στο Σώμα δεν διαθέτει «όραμα» και απλώς ακολουθεί την… πεπατημένη, απάντησε ότι δεσμεύεται πως τα έργα που εξήγγειλε προεκλογικώς θα ολοκληρωθούν εντός της θητείας του.

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στις μέχρι σήμερα εξελίξεις σε σειρά έργων που απασχολούν την πόλη, με ενδιαφέρουσα την αναφορά του στο θέμα του κολυμβητηρίου, όπου ενημέρωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τον γειτονικό Δήμο Παπάγου – Χολαργού, με τον οποίο εξετάζεται η δυνατότητα διαδημοτικής συνεργασίας, για την κατασκευή του στον Λόφο Τσακού. Για τον τελευταίο, μάλιστα, που αποτελεί σημείο… τριβής μεταξύ των δύο Δήμων εδώ και καιρό, ο κ. Ζορμπάς σημείωσε ότι ο γειτονικός Δήμος αποδέχεται πλέον τη συνιδιοκτησία του χώρου.

Γιάννης Σταθόπουλος

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών, τέως δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος, είπε ότι ουσιαστικά η νέα διοίκηση συνεχίζει τα έργα της δικής του, παρουσιάζοντας ένα τεχνικό πρόγραμμα «φτωχό», χωρίς «ολιστική προσέγγιση», χωρίς «καινοτομία».

Γιάννης Μυλωνάκης

Ο Γιάννης Μυλωνάκης, εκ μέρους των Αλλάζουμε, συνόψισε την κριτική του στη φράση «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», λέγοντας ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι σχεδόν το ίδιο με το περσινό, για να αναρωτηθεί «εάν αυτό είναι το πρώτο στίγμα της νέας διοίκησης, τι θα γίνει αργότερα που τα πράγματα θα δυσκολέψουν;».

Για τον προϋπολογισμό είπε ότι χρειάζονται δομικές αλλαγές, τόσο στο σκέλος των εξόδων όσο και σε αυτό των εσόδων, ενώ κατέθεσε και εναλλακτική πρόταση σε συγκεκριμένους κωδικούς. Ωστόσο, αν και ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να υιοθετήσει τις προτάσεις της παράταξης στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, παρά την επιμονή του κ. Μυλωνάκη, ο οποίος καλούσε τον δήμαρχο να κάνει την «υπέρβαση», δεν ενέταξε τις συγκεκριμένες αλλαγές άμεσα στον προϋπολογισμό, επικαλούμενος τις ενστάσεις των παρόντων εκπροσώπων της Οικονομικής Υπηρεσίας, ότι κάτι τέτοιο «ίσως οδηγούσε» σε ακύρωση της απόφασης.

Ανδρέας Γκιζιώτης

Μελίνα Αλεφαντή

Από την αριστερή πτέρυγα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, όσο και η εκπρόσωπος των Φυσάει Κόντρα, Μελίνα Αλεφαντή, εστίασαν στο γενικότερο πολιτικο-οικονομικό πλαίσιο που έχει αναγκάσει τους δήμους να λειτουργούν σε ασφυκτικό πλαίσιο.

Ιδιαίτερα ο κ. Γκιζιώτης θεώρησε ότι η όλη συζήτηση γίνεται για τα «επουσιώδη», αφού -όπως είπε- έχει διαφανεί τα τελευταία χρόνια ότι ο βαθμός υλοποίησης των τεχνικών προγραμμάτων, αλλά και των προβλέψεων του προϋπολογισμού, είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet