Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή για τον προϋπολογισμό του 2020: Από το κακό στο χειρότερο
Πολιτική

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή για τον προϋπολογισμό του 2020: Από το κακό στο χειρότερο

Η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου, επέλεξε στη χθεσινή (Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2010 να αποχωρήσει, καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία ως «παρωδία».

Η παράταξη κατήγγειλε τη διοίκηση ότι επιχείρησε να αποκλείσει τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις από τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις, ενώ δεν φρόντισε ούτε να λάβει πριν τη συζήτηση τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Τέλος, η παράταξη του κ. Οικονόμου προαναγγέλλει προσφυγή κατά της απόφασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή:

Όλοι σχεδόν οι Δήμοι της επικράτειας έχουν προ πολλού τακτοποιήσει- δρομολογήσει τα θέματα του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού 2020. Εδώ όμως, όπως έχουμε επισημάνει, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, οι εκδηλώσεις αυτοπροβολής, οι κούφιες υποσχέσεις-εξαγγελίες, οι συνεχείς αναμορφώσεις προϋπολογισμού 2019, με εξοργιστικές εγγραφές νέων κωδικών εξόδων, οι απευθείας αναθέσεις και η τακτοποίηση των ημετέρων. 

Παρά τις επισημάνσεις μας, τόσο στην Οικονομική Επιτροπή, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη μεγάλη καθυστέρηση και τις συνέπειες αυτής, καθώς και τις εκκλήσεις μας για τήρηση της νομιμότητας, μας αγνόησαν επιδεικτικά.

Πριν από λίγες μέρες μας κοινοποίησαν τα σχέδια προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, για να μην προλάβουμε να ασκήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, με δικές μας εναλλακτικές προτάσεις, που θα  έπρεπε μετά από συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία να τεθούν και αυτές σε ψηφοφορία στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν.4172/2013, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα. Μεθόδευσαν απροκάλυπτα ψήφιση προϋπολογισμού από το παράθυρο, επειδή δεν διαθέτουν πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ήδη έχουν παραβιάσει κατά πολύ τις προθεσμίες του Ν.4173/2013. Επίσης, έφεραν προς ψήφιση προϋπολογισμό χωρίς κατ’ ουσία αιτιολογική έκθεση και χωρίς γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, που αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση από τον Νόμο. Η διοίκηση του Δήμου, αντί να περάσει στην εποχή της συναίνεσης, παραβίασε τη νομιμότητα, οπισθοδρομώντας στην εποχή της αυθαιρεσίας, της λογικής των συμψηφισμών και της νοοτροπίας του χθες.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού έκανε ερωτήσεις που ανέδειξαν την προχειρότητα και την ανακολουθία του σχεδίου του προϋπολογισμού με το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης που διοικεί, τοποθετήθηκε σε όλα τα μείζονα θέματα, όπως την πλατεία του Άη Γιάννη, το κολυμβητήριο, το αθλητικό κέντρο, το προπονητήριο, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, την ακίνητη περιουσία, τα σχολεία, τις θέσεις στάθμευσης, την ελεγχόμενη στάθμευση, τα συστήματα έξυπνης πόλης, τη βιοκλιματική του Κοντοπεύκου που διαλύεται, το Ο.Τ. 118, το νέο δημαρχείο, τις υπερκοστολογήσεις των μελετών, το αμαξοστάσιο και ιδιαίτερα στην όλη μεθόδευση και διαδικασία.

Θεωρώντας ότι παραβιάζεται ακραία και κατάφωρα η νομιμότητα, αποχώρησε από τη συνεδρίαση-παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου (με μόνη προς ψήφιση την πρόταση της διοίκησης) και δεν παρέστη στην ψηφοφορία του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού 2020.

Όπως έχουμε δεσμευθεί στους δημότες, θα παρακολουθούμε τα πάντα και θα τους ενημερώνουμε, διασφαλίζοντας και απαιτώντας με την παρουσία μας, τις προτάσεις μας και τον θεσμικό μας ρόλο, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση θα προσβάλλουμε την απόφαση και μετά την αναμενόμενη αναπομπή του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα συμβάλλουμε στην ψήφιση μιας ρεαλιστικής πρότασης, που θα εξασφαλίζει την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet