Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Θυμίζει… Ερντογάν ο δήμαρχος
Πολιτική

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Θυμίζει… Ερντογάν ο δήμαρχος

Να αναλάβει την ευθύνη για την εισήγηση της αύξησης των δημοτικών τελών στην πόλη καλεί τη δημοτική αρχή η παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γ. Οικονόμου.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει ως «αλλοπρόσαλλη και τραγική» τη συμπεριφορά του δημάρχου, η οποία -όπως λέει- θυμίζει αυτή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Αναζητούνται στελέχη της δημοτικής αρχής που θα αναλάβουν την ευθύνη του φιάσκου της εισήγησης για αύξηση των δημοτικών τελών, όπου κατάφεραν:

Α. Παράνομα και καταχρηστικά να εξαφανίσουν από τα έσοδα ποσά 883.000 ευρώ από επιχορηγήσεις του υπουργείου Εσωτερικών. 

Β. Να κατηγορήσουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το μόνο που ζητούσαν ήταν να συζητηθεί η κοινή πρότασή τους (χωρίς αυξήσεις δημοτικών τελών και μείωση για τα μικρά καταστήματα).

Γ. Να αποσύρουν τελικά οι ίδιοι την επόμενη ημέρα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα, γιατί επιτέλους κατάλαβαν ότι είναι εκτεθειμένοι.

Αν δεν βρεθούν στελέχη της δημοτικής αρχής (συνήθως είναι όλοι αναρμόδιοι) προτείνουμε την ευθύνη να την αναλάβουν κατά σειρά… στοχοποίησης, οι συνήθεις ύποπτοι κατά τον δήμαρχο: η αντιπολίτευση, η ακροδεξιά, οι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τα χρέη τους και οι δημότες που “συνωμοτικά” βγάζουν συνεχώς τα κλαδιά στους δρόμους. Αυτούς κατηγορούσε και κατηγορεί διαρκώς ο δήμαρχος, ιδιαίτερα όταν στριμώχνεται και δέχεται κριτική. Πλέον το κατάλαβαν όλοι ότι ο ίδιος δημιούργησε τεχνητά ελλείμματα για να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Αν το αρνείται, τότε δυστυχώς δεν ξέρει τι του γίνεται.

Επιτέθηκε άδικα σε τέσσερις επικεφαλής παρατάξεων με αήθεις χαρακτηρισμούς και απειλές, ενώ το λάθος ήταν αποκλειστικά δικό του. Δυστυχώς ο δήμαρχος, με μία παράταξη που καταρρέει, σε μια πόλη αφημένη στην τύχη της, που βρωμάει και είναι πνιγμένη στα κλαδιά και στα σκουπίδια, απαξιώνεται συνεχώς στη συνείδηση των δημοτών. Κι όμως, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα, ασχολείται με άλλα και με άλλους. Γιατί πάντα “οι άλλοι φταίνε”. Σας θυμίζει κάτι αυτή η συμπεριφορά; Μήπως κάποιον ηγέτη γειτονικής χώρας που, ενώ η οικονομία του καταρρέει από δικά του λάθη, αυτός κατηγορεί όλους τους άλλους και γίνεται περισσότερο απειλητικός και αυταρχικός;

Πιο αλλοπρόσαλλη και τραγική συμπεριφορά στην πόλη μας δεν μπορούσε να υπάρξει και όλα αυτά ενώ προσπαθεί να αγοράσει, με χρήματα των δημοτών και όχι της επιχορήγησης, πανάκριβα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της κακοδιοίκησης και της ανοησίας,  τότε τι είναι; Όποιος από την δημοτική αρχή διαθέτει έστω και ψήγματα ευθιξίας και φιλότιμου να τοποθετηθεί.

Υ.Γ. Διευκρινίζουμε ότι δεν περιμένουμε παραιτήσεις (δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πράξεις), αλλά απαιτούμε τουλάχιστον μία απλή συγνώμη από τους δημότες που ταλαιπωρούνται από δικά τους λάθη και παραλείψεις».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Δημητρης Μπατρης

    Τους πολιτικούς και της τοπικής διοίκησης τους βαθμολογούμε η τους Τιμωρούμε με την ψήφο μας στις επόμενες εκλογές ο κ Ζορμπας είχε δηλώσει ότι «δεν θα ξανακατέβει» άρα δεν πολύ ενδιαφέρεται, φυσικό είναι να τα παρατήσει .διότι έχει χάσει προ πολλού τον έλεγχο της Διοίκησης!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet