Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Τα στελέχη μας δεν θα συναλλαγούν και δεν θα μπουν σε παζάρια
Πολιτική

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Τα στελέχη μας δεν θα συναλλαγούν και δεν θα μπουν σε παζάρια

«Τα στελέχη της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή δεν θα συναλλαγούν και δεν θα μπουν σε παζάρια» τονίζει η παράταξη του Γιώργου Οικονόμου, η οποία, μετά τον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, κατέλαβε την τρίτη θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής.

Η παράταξη καταγγέλλει ότι κάποιοι «προσπαθούν να δελεάσουν μεμονωμένους υποψηφίους της Νέας Αρχής με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Ταξίματα για θεσούλες αρχικά, κι απειλές στη συνέχεια» και τονίζει ότι τη «χωρίζει άβυσσος από τέτοιες μεθοδεύσεις».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή:

Μας χωρίζει άβυσσος

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, αμέσως μετά την αποσαφήνιση του εκλογικού αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, με ανακοίνωση του επικεφαλής της, έλαβε σαφή, κρυστάλλινη θέση για τις εξελίξεις, αρνούμενη να μπει σε οποιασδήποτε μορφής παζάρια και συναλλαγές. Δημοσιοποιήσαμε καθαρά τη θέση μας, αμέσως μόλις έγιναν γνωστοί οι δύο μονομάχοι του δευτέρου γύρου. Και εμμένουμε σε αυτήν απαρέγκλιτα.

Πριν καν φτάσουμε στην επαναληπτική εκλογή, οι πρακτικές που ακολουθεί το Χθες επιβεβαιώνουν τη θέση μας. Επειδή η θέση του συνδυασμού μας έγινε σαφής αμέσως, γνωστοί παράγοντες του Χθες στην πόλη, προσπαθούν να δελεάσουν μεμονωμένους υποψηφίους της Νέας Αρχής με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Ταξίματα για θεσούλες αρχικά, κι απειλές στη συνέχεια.

Είναι προφανές ότι αυτές οι δυνάμεις του Χθες δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να κάνουν μια δημόσια πρόταση προγραμματικής σύγκλισης για τη διοίκηση του Δήμου. Προτιμούν να εξυφαίνουν αποστασίες, όπως πριν τον πρώτο γύρο κατέφυγαν σε αήθεις επιχειρήσεις πολιτικής εξαπάτησης, που απάδουν από το ήθος της κεντροδεξιάς και προσβάλλουν τους αγνούς αγωνιστές της. Είναι φανερό ότι από τέτοιες πρακτικές, αλλά κι από εκείνους που τις κάνουν, μας χωρίζει άβυσσος.

Με δεδομένες τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες δρομολόγησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε στην εξυγίανση της παράταξης σε τοπικό επίπεδο από τέτοιες πρακτικές, οι οποίες στο παρελθόν την καταδίκασαν σε δεύτερο ρόλο, πράγμα που το πλήρωσε η ίδια η χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, υποδεικνύοντας αυθαιρέτως ότι δήθεν η Νέα Αρχή στηρίζει κάποιον εκ των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου. Η απάντησή μας είναι ότι με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, μας χωρίζει άβυσσος.

Το νέο πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να βαρύνεται με ντροπιαστικές πρακτικές του απώτερου παρελθόντος. Κι ούτε προτιθέμεθα να γίνουμε χορηγοί για είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής οργανωμένων κυκλωμάτων που προτάσσουν το προσωπικό από το συλλογικό συμφέρον.

Το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, είναι πεντακάθαρο: Τα στελέχη της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή δεν θα συναλλαγούν, δεν θα μπουν σε παζάρια, δεν θα ανταλλάξουν την αξιοπρέπειά τους με μικροεξυπηρετήσεις. Είμαστε περήφανοι, γιατί εκτός από το πρόγραμμά μας, φέρνουμε στην τοπική δημοτική ζωή κι ένα ήθος άγνωστο στις δυνάμεις του Χθες, με τις οποίες μας χωρίζει άβυσσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet