Νέα Αρχή: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει»
Πολιτική

Νέα Αρχή: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει»

Λίγες ώρες μετά τον – καταγγελλόμενο από την ίδια – αποκλεισμό της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή από τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, η δημοτική παράταξη του Γιώργου Οικονόμου προέβη στην εξής ανακοίνωση:

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, κάθε μέρα που περνά, κερδίζει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη ολοένα και περισσότερων πολιτών της Αγίας Παρασκευής. Οι αληθινά προοδευτικοί συμπολίτες μας βλέπουν στην παράταξή μας τη μοναδική ελπίδα για μια Αγία Παρασκευή που να μας αξίζει. Και σπεύδουν καθημερινά, όλο και περισσότεροι, να στηρίξουν τις προσπάθειές μας, το πρόγραμμά μας, τη δημόσια παρουσία του επικεφαλής Γιώργου Οικονόμου και των στελεχών της.

Αυτή η εξέλιξη έχει πανικοβάλει τις δυνάμεις του χθες στην πόλη μας. Αυτές τις δυνάμεις που έφτασαν την Αγία Παρασκευή στη σημερινή της κατάσταση. Η αποδοχή του κόσμου στον πολιτικό λόγο της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή έχει τρομάξει τους χορηγούς της παρακμής στην πόλη. Κι εκείνοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τα μόνα όπλα που έχουν: Άλλες πτυχές του χθες μάς αποκλείουν «ετσιθελικά» από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου, νομίζοντας ότι αν πάρουν αποφάσεις χωρίς εμάς, θα έχουν μια ελπίδα να μειώσουν την απήχηση του συνδυασμού μας. Τους ενημερώνουμε ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή βρίσκεται παντού, στους δρόμους, τις εκδηλώσεις, τους φορείς και τα στέκια της πόλης μας, μιλά με τους συμπολίτες κι εξηγεί ότι η Αγία Παρασκευή δεν είναι καταδικασμένη στη σημερινή μιζέρια, αλλά έχει πραγματική ελπίδα να γίνει η πόλη για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι.

Άλλες πτυχές του χθες, επιστρατεύουν τα μόνα όπλα που διαθέτουν: Τον χαμερπή λόγο, τις ύβρεις, τις συκοφαντίες, τη χυδαιότητα. Τους τα χαρίζουμε όλα αυτά, είναι οι «πατενταρισμένοι» ιδιοκτήτες τους. Το Αύριο που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πράξη στην Αγία Παρασκευή δεν χωρά ούτε τις ύβρεις, ούτε τη λάσπη, ούτε την κατάπτωση του επιπέδου του δημόσιου διαλόγου. Αυτά ανήκουν ιδιοκτησιακά στις δυνάμεις του χθες.

Τα δικά μας όπλα είναι η διατήρηση της πολιτικής αντιπαράθεσης σε υψηλά επίπεδα, η απόρριψη πρακτικών που αποκλείουν κάποιους από την ισότιμη συμμετοχή στην εκλογική μάχη, η άρνηση του ψεύδους και των ύβρεων και η αποφυγή υποσχέσεων που δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αυτά, τα αφήνουμε στους χειρότερους εκ των αντιπάλων μας. Εμείς φέρνουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή της πόλης και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.

Σε όλους, όσοι επιχειρούν με δόλιο τρόπο να υπονομεύσουν την δημόσια παρουσία της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή απαντάμε με έναν στίχο του Γιάννη Ρίτσου: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet