Νίκη των Πολιτών: Αρκετά πια με τα ψέματα της διοίκησης για τον ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

Νίκη των Πολιτών: Αρκετά πια με τα ψέματα της διοίκησης για τον ΠΑΟΔΑΠ

Διπλό μέτωπο φαίνεται να έχει ανοίξει η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, καθημερινά αντιμετωπίζει τα πυρά -μέσω ανακοινώσεων- από τις λοιπές παρατάξεις.

Αυτήν τη φορά σειρά έχει η Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, η οποία κάνει μία αναδρομή στην προηγούμενη πενταετία όσον αφορά τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ.

Ειδικότερα, η Νίκη των Πολιτών αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Kατά την διάρκεια των ετών 2014-2019, στον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) πέτυχαμε και εφαρμόσαμε σύστημα προσλήψεων για τους καθηγητές/τριες του ωδείου, των Εργαστηρίων Τέχνης και των γυμναστών/στριων προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού, με αντικειμενικά κριτήρια, με πλήρη εξασφάλιση των εργαζομένων και (σταδιακά) δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας με έγκριση από το υπουργείο.

Δεν τα πετύχαμε αυτά από την πρώτη στιγμή. Κάθε χρόνια εξαιτίας της καθυστέρησης της έγκρισης των προσλήψεων από το υπουργείο προκύπταν προβλήματα πληρωμής των εργαζομένων για κάποιους μήνες.

Το γεγονός αυτό μας οδήγησε στην εφαρμογή-υπογραφή 12μηνων συμβάσεων με όλους του συνεργάτες του ΠΑΟΔΑΠ στα Εργαστήρια, το Ωδείο και τον μαζικό αθλητισμό. Οι δωδεκάμηνες συμβάσεις έλυσαν οριστικά το πρόβλημα του κενού που προέκυπτε στην αρχή κάθε χρονιάς.

Η δημοτική αρχή Ζορμπά, παρότι το 2019-20 εφάρμοσε το ίδιο με εμάς σύστημα μέσω του υπουργείου, καθηλωμένη ίσως σε ιδεολογικά προστάγματα, επανήλθε σε κάτι που επιχείρησε και στην προηγούμενη θητεία της και απέτυχε: Στην ανάθεση της πρόσληψης των εργαζομένων σε ιδιωτική εταιρεία, χωρίς να υποβάλλει αίτημα για τις προσλήψεις (με ποιου άραγε πρωτοβουλία;) τον Φεβρουάριο 2019 όπως γίνεται πάντοτε. Αυτό το τελευταίο είναι παράνομο και θα δημιουργήσει θέμα.

Τι θα κάνει η εταιρεία: Τα χρήματα του ΠΑΟΔΑΠ θα τα βάζει εκείνη στους λογαριασμούς των εργαζομένων συνεργατών του Οργανισμού, κρατώντας 15% για αμοιβή.

Όσον αφορά κάποιο δήθεν «χρέος που τους αφήσαμε» δεν λένε ότι αφορά τους εργαζόμενους, που όταν μειώθηκε η αμοιβή τους στα 15 ευρώ την ώρα (τώρα το κάνανε 6,5 ευρώ και εδώ θα προκύψει προφανώς μεγάλη παρανομία!) αποχώρησαν και διεκδίκησαν τα χρήματα τους δικαστικά και φυσικά το δεχτήκαμε(συν τα ΠΟΕ). Αυτό είναι το περιβόητο χρέος!!!

Στο θέμα Εταιρεία ψεύδονται ασύστολα όταν λένε ότι το ίδιο έκανε και η δημοτική αρχή Σταθόπουλου. Ποια είναι η αλήθεια: Χρησιμοποιήσαμε εταιρεία μόνο για τέσσερις γυμναστές που παρείχαν δωρεάν προγράμματα στα σχολεία όπως και για τον Διευθυντή της Χορωδίας του Δήμου και την Φιλαρμονική που επίσης είναι δωρεάν παροχές και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αμοιβής τους.

Συμπληρωματικά:

  1. Κρύβουν ότι προσλαμβάνουν χωρίς κριτήρια και δύο διοικητικούς υπαλλήλους (ρουσφέτια;).
  2. Παρεμβαίνουν στο δικαστήριο εναντίον δύο εργαζομένων καθηγητριών Φυσικής Αγωγής που εργάζονται συνεχώς από το 2010 και το 2016 αντιστοίχως στον ΠΑΟΔΑΠ και ζητούν να γίνουν αορίστου χρόνου (ψηφίστηκε και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ.)
  3. Λένε ψέματα ότι η επιλογή των εταιρειών είναι πάγια στάση όλων των διοικήσεων. Δεν ήταν της δικής μας διοικήσεως!
  4. Δεν λένε ότι μειώνουν το μεροκάματο από 13 ευρώ σε 6,5. Όμως τους τάζουν ότι με καλή πίστη και τον λόγο του προέδρου (και των υπηρεσιών;) θα το παίρνουν ολόκληρο.
  5. Η Νίκη των Πολιτών υποστηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα εργαζομένων και έτσι πέτυχαμε τη μονιμοποίηση συνολικά (11) υπαλλήλων. Θα συνεχίσουμε, δε, να υποστηρίζουμε κάθε αντίστοιχο δίκαιο αίτημα εργαζόμενου.

Ως εδώ όμως. Μέχρι τώρα για χάρη των εργαζομένων και για να μην διαλυθούν οι δομές που δημιουργήσαμε έχουμε απλά εκφράσει την διαφωνία μας. Με την λήξη της τρίμηνης σύμβασης (αυτής που εφάρμοσαν τώρα) τους καλούμε να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς των δωδεκάμηνων συμβάσεων με το πραγματικό ωρομίσθιο.

Υ.Γ.: Η αλλαγή της εξαιρετικά επιτυχημένης καλλιτεχνικής διευθύντριας του ωδείου είναι αγενής και απρεπής ενέργεια, χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα και με χαρακτηριστικά δίωξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet