Νίκη των Πολιτών: Εμπαιγμός της σχολικής κοινότητας από τη δημοτική αρχή Αγ. Παρασκευής
Πολιτική

Νίκη των Πολιτών: Εμπαιγμός της σχολικής κοινότητας από τη δημοτική αρχή Αγ. Παρασκευής

Η Επιτροπή Παιδείας της παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής αφήνει αιχμές κατά του δημάρχου της πόλης, με αφορμή την ακύρωση του Μαθητικού Φεστιβάλ Αγίας Παρασκευής, σημειώνοντας ότι «οι ευθύνες είναι πλέον πολλές και σίγουρα δεν εστιάζονται μόνο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή -με προσχηματικό τρόπο- στην υγειονομική κρίση, αλλά τελικά στον ίδιο τον δήμαρχο Β. Ζορμπά και στις πολιτικές του επιλογές!».

Ειδικότερα, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2019 ο νυν δήμαρχος Β. Ζορμπάς δεσμευόταν ότι θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει τον θεσμό της Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας και πρότεινε μάλιστα να γίνει προσπάθεια για την πανελλήνια εμβέλειά του σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής!

Δυστυχώς, η φετινή ουσιαστικά κατάργηση του Μαθητικού Φεστιβάλ δεν εγείρει μόνο απορίες για την προχειρότητα προσέγγισής του, αλλά και τεράστια ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο η δημοτική αρχή τελικά επιθυμεί την συνέχιση ενός εξαιρετικά επιτυχημένου θεσμού και με ποιον ακριβώς τρόπο! Άλλωστε, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ διά στόματος του αντιδημάρχου Νεολαίας απαξιώθηκε πλήρως τόσο ο ρόλος και η σημασία των συλλόγων εν γένει (και όχι μόνο των Συλλόγων Γονέων), αλλά και η ίδια η αναγκαιότητα του Μαθητικού Φεστιβάλ, χαρακτηρίζοντάς το εκτός από παρωχημένο λόγω των δεκατεσσάρων ετών λειτουργίας του και ως ιδιαίτερα κοστοβόρο!

Ας διευκρινίσουμε λοιπόν ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ ουδέποτε κόστισε παραπάνω από 10.000 ευρώ για το σύνολο των 10 ημερών πραγματοποίησής του, σε αντίθεση με τα 15.000 ευρώ που ψηφίστηκαν για ένα διήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας το οποίο υλοποιήθηκε -και μάλιστα διά ζώσης- δίχως την συγκατάθεση του Δημοτικού μας Συμβούλιου, με χορηγούμενες δράσεις και χωρίς την άποψη και την έκφραση των ίδιων των νέων! Άραγε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του, πώς ακριβώς μετράνε τη συναισθηματική ικανοποίηση και τον πλούτο αναμνήσεων και εμπειριών των παιδιών μας, όταν παρουσιάζουν την προσωπική τους δουλειά στο κοινό, σε φίλους και συγγενείς; Με ποιο αξιακό βάρος τα πετάνε στον κάλαθο των περιττών και άχρηστων δραστηριοτήτων;

Ας υπενθυμίσουμε επίσης, ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ αφορά το σύνολο των 6.500 μαθητών των δημόσιων σχολείων της πόλης μας και αποτελεί την κορύφωση της ετήσιας προσπάθειας των μαθητών μας με τη δημόσια και διαδραστική παρουσίαση των εργασιών τους!

Ένα Μαθητικό Φεστιβάλ το οποίο λειτούργησε από την πρώτη στιγμή συλλογικά με τη συνεργασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και το οποίο έπειτα από την επίμονη απαίτηση των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης θεσμοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων υλοποιείται με ευθύνη της θεσμοθετημένης από το Δ.Σ. Οργανωτικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων.

Είμαστε υπερήφανοι/ες που τα τελευταία χρόνια συμβάλλαμε με τις προσπάθειές μας, από θέσεις ευθύνης, στη διαρκή αναβάθμιση του Μαθητικού Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία για 13 συναπτά έτη και αποτέλεσε -τουλάχιστον μέχρι πρόπερσι- τον μεγαλύτερο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό για την εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα.

Προφανώς, με το ίδιο ακριβώς κέφι θα βοηθούσαμε και φέτος τα παιδιά μας από όποια θέση μας αναλογεί, αρκεί η δημοτική αρχή Ζορμπά να μην αντιμετώπιζε με τέτοια προχειρότητα το όλο θέμα! Αρκεί η παρούσα δημοτική αρχή να συγκροτούσε την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ ή έστω να λειτουργούσε στοιχειωδώς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ώστε να αναπτυσσόταν έγκαιρα ο γόνιμος συλλογικός διάλογος για την εξεύρεση της απαραίτητης τεχνικής λύσης για την πραγματοποίηση της 14ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας!

Βέβαια, μπροστά στον κίνδυνο μιας γενικευμένης κατακραυγής ο κ. Ζορμπάς αναγκάστηκε να «βαφτίσει για ακόμα μια φορά το κρέας σε ψάρι» και να ονομάσει ως 14η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας το μοίρασμα κωδικών πρόσβασης στους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στα θεατρικά έργα, ώστε απλώς να παρακολουθήσουν μόνο αυτά και μόνοι ατομικά, πάντα στη λογική της ανάπτυξης και ενίσχυσης του νέου αυτού ευφυολογήματος που ονομάζεται ατομική ευθύνη!

Δυστυχώς όμως, οι ευθύνες είναι πλέον πολλές και σίγουρα δεν εστιάζονται μόνο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή -με προσχηματικό τρόπο- στην υγειονομική κρίση, αλλά τελικά στον ίδιο τον δήμαρχο Β. Ζορμπά και στις πολιτικές του επιλογές!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet