Νίκη των Πολιτών: Ο ισολογισμός του 2018 επιβεβαιώνει τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου
Πολιτική

Νίκη των Πολιτών: Ο ισολογισμός του 2018 επιβεβαιώνει τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου

Ο ισολογισμός του 2018, θέμα πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, «αποτυπώνει τη χρηστή διαχείριση της δημοτικής μας αρχής, με σταθερό πρόσημο την απόκτηση παγίων και έργων που είχε ανάγκη η πόλη μας», αναφέρει η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών, του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Όπως σημειώνει, η χρήση του 2018 έκλεισε με πλεόνασμα 232.000 ευρώ σε σχέση με το 2017, ενώ προσθέτει τα εξής στοιχεία:

  1. Υπήρξε αύξηση της περιουσίας του Δήμου, που αποτελούσε σταθερή κατεύθυνση της δημοτικής αρχής, ώστε όσο το δυνατό μεγαλύτερη περιουσία να αποδοθεί στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής προς χρήση.
  2. Το σύνολο όλων των οικονομικών υποχρεώσεων, τόσο βραχυπρόθεσμών όσο και μακροπρόθεσμων, μειώθηκαν γεγονός που αποδεικνύει τη διάφανη διαχείριση που έγινε από την πλευρά μας.
  3. Εγγράφονται ως υποχρεώσεις τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων (ΜΑΠ) και το Γάλα παλαιοτέρων ετών, που το μεγαλύτερο μέρος αφορά την περίοδο 2012-2014, οπότε δεν δόθηκαν καθόλου ΜΑΠ και έτσι δεν επιβάρυναν τις αντίστοιχες περιόδους οικονομικά. Κληθήκαμε να επωμιστούμε αυτό το βάρος μετά την ψήφιση σχετικού νόμου το καλοκαίρι του 2017.
  4. Υπάρχουν αυξημένες προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού σε σχέση με το 2017 που αφορά αποζημιώσεις υπαλλήλων ΙΔΑΧ, λόγω συνταξιοδότησης, ποσά που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εκταμιευθούν, αλλά καλώς έχουν τεθεί.
  5. Παρά το γεγονός ότι  έχουν μειωθεί οι απαιτήσεις και είναι αυξημένες οι προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων, η πρόβλεψη εισπράξεων παραμένει σε γενικά σταθερά επίπεδα, με δεδομένο ότι μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 δεν ήταν εφικτή η διασύνδεση των υπηρεσιών του Δήμου με το taxisnet, μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής, ώστε να είναι άμεση η διασταύρωση στοιχείων και η βεβαίωση οφειλών.

Συνολικά το 2018, όπως υποστηρίζει η προηγούμενη δημοτική αρχή, αύξησε την περιουσία του Δήμου με την αγορά των 7 στρεμμάτων γης, με την οικία Ιόλα στο Κοντόπευκο, έκανε ρυμοτομήσεις μεγάλης έκτασης, έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων, όπως και ανακατασκευή στα δάπεδα των δύο κλειστών Γυμναστηρίων και δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ, μεγάλη εργολαβία σε σχολεία της πόλης, ασφαλτοστρώσεις, δράσεις της κοινωνικής πολιτικής, του Πολιτισμού και πολλά ακόμη.

«Όλα αυτά βελτίωσαν την εικόνα της πόλης» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet