Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βάζει σε… τάξη τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Πολιτική

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βάζει σε… τάξη τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε… τάξη βάζει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Κρητικίδης. Έτσι, μία ημέρα πριν την πρώτη «κανονική» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής (είχε προηγηθεί η συνεδρίαση για τις Δημαιρεσίες), ο κ. Κρητικίδης κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν σε αυτό σε σύσκεψη για να τους εκθέσει τις προτάσεις του, προκειμένου να τεθεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο με στόχο την πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος την περίοδο 2024-2028.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρητικίδης, «έφθασε η ώρα να καθίσουμε να συζητήσουμε με όλες τις παρατάξεις για να βάλουμε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε μία τάξη», προσθέτοντας: «Το ζήτημα δεν είναι τυπικό, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Για να μην υπάρχουν “εκπλήξεις” από πλευράς δημοτικής αρχής, για να μπορούν οι δημότες να γνωρίζουν εκ προοιμίου πότε θα διεξάγονται οι συνεδριάσεις, δίχως αυτές να τραβάνε σε υπερβολικά -και πολλές φορές αχρείαστη- χρονική διάρκεια κι έτσι να έχουν τη δυνατότητα να είναι περισσότερο ενημερωμένοι για τα θέματα της πόλης μας».

Οι προτάσεις, οι οποίες έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτές από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ήταν οι εξής:

  1. Πρόγραμμα συνεδριάσεων έως και τις 20/6.
  2. Παραμένει σταθερή η ώρα και η ημέρα των συνεδριάσεων.
  3. Βάσει του νέου νόμου καθιερώνεται η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας κάθε δύο μήνες. Για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου οι παρατάξεις θα έχουν το δικαίωμα ερωτήσεων στην πρώτη συνεδρίαση κάθε μήνα. Συνεπώς στις τρεις από τις πέντε συνεδριάσεις θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων προς τη δημοτική αρχή. Επιπλέον, οι επικεφαλής των παρατάξεων θα έχουν το δικαίωμα περιορισμένων ερωτήσεων στις επόμενες δύο συνεδριάσεις.

Τέλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων ενημερώθηκαν για την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να μεταφέρει την αίθουσα των συνεδριάσεων σε νέο, πιο σύγχρονο χώρο, που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του μεγαλύτερου αριθμού δημοτικών συμβούλων, της τηλεοπτικής κάλυψης, αλλά και της φυσικής παρουσίας δημοτών σε αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet