Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αγ. Παρασκευής: Να βάλουμε τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αγ. Παρασκευής: Να βάλουμε τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης

Για «αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο» της κυβέρνησης κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αγίας Παρασκευής με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τον πρόσφατο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση αναφέρει:

Ο αντιδημοκρατικός και αυταρχικός κατήφορος  της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται. Μόνο τον τελευταίο μήνα γίναμε μάρτυρες, αρκετές φορές, της πλήρους εφαρμογής που δόγματος «νόμος και τάξη» από τους πραιτοριανούς του υπουργού «Προστασίας» του Πολίτη και συγκεκριμένα:

  • Με την απρόκλητη επίθεση ενάντια στους συγκεντρωμένους στο Εφετείο ελάχιστα λεπτά μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.
  • Με τη χουντικής οσμής απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας για την καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα. Απόφαση που βρήκε απέναντί της ακόμα και την υπεράνω πάσης υποψίας Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Να σημειωθεί ότι αυτή η απαγόρευση έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με τον πρόσφατο νόμο Χρυσοχοΐδη για τις συγκεντρώσεις.
  • Και τέλος με την ωμή βία που ασκήθηκε στους πολίτες  που θέλησαν συμβολικά να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο ζήλος των αστυνομικών οργάνων ήταν τέτοιος που έφτασαν να προβούν σε συλλήψεις ακόμα και σε σπίτια διαδηλωτών, πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο των συγκεντρώσεων.

Να υπογραμμίσουμε ακόμα ότι, εν μέσω σφοδρής πανδημίας, οι ΜΟΝΟΙ που δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν οι χιλιάδες αστυνομικοί που κατέκλυσαν τη μέρα του εορτασμού  του Πολυτεχνείου το κέντρο της  Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας.

Γίνεται πιά φανερό ότι η κυβέρνηση οραματίζεται μια κοινωνία υπό διαρκή  καταστολή και επιτήρηση, με την αστυνομία να ασκεί πολιτική και τους κατασταλτικούς-εποπτικούς  μηχανισμούς να βρίσκονται εκτός κάθε ελέγχου από τους πολιτικούς θεσμούς.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής στέκεται αλληλέγγυα στα θύματα της κρατικής βίας και καλεί κάθε δημοκρατικό και ελεύθερα σκεπτόμενο πολίτη να σταθεί εμπόδιο, συλλογικά και ατομικά, στην πραγματοποίηση του εφιαλτικού «οράματος» της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet