Σπύρος Παπασπύρου: Πίσω από τις θριαμβολογίες
Πολιτική

Σπύρος Παπασπύρου: Πίσω από τις θριαμβολογίες

Για προβολή των “αυτονόητων” έργων κάθε δημοτικής αρχής κατηγορεί τη διοίκηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου ο τέως δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος ταυτόχρονα εγκαλεί τον δήμαρχο για μη δυνατότητα επίλυσης πολλών καθημερινών προβλημάτων της πόλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σπ. Παπασπύρου:

Είναι γνωστή η τακτική (ίσως και εμμονή) του δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, με τις ανακοινώσεις για κάθε πράξη που γίνεται στον Δήμο μας, από τη δημοτική Αρχή. Είναι μια μέθοδος να αποδείξει ότι η δημοτική Αρχή εργάζεται, κινείται. Με τη διαφορά ότι όλες οι ενέργειες που ανακοινώνονται είναι οι εντελώς αυτονόητες καθημερινές ενέργειες. Αυτές που κανένας δήμαρχος δεν θα διενοείτο να μην πράξει. Ο καθαρισμός δημοσίων χώρων, η επισκευή μικρών τμημάτων πεζοδρομίων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, οι επισκευές στα σχολεία και άλλα τέτοια «ανδραγαθήματα», είναι αυτά για τα οποία θριαμβολογεί τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα ο κ. δήμαρχος. Σε λίγο, θα έχουμε και ημερήσιο δελτίο για το πόσα δένδρα ποτίσθηκαν…

Κύριε δήμαρχε αυτά είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν θα κριθείτε γι΄ αυτά, για τα οποία υπάρχουν πολλά «αλλά», τα οποία όμως θα τα δούμε από τον Σεπτέμβριο. Στα απλά αλλά σημαντικά ζητήματα βαθμολογείστε με «κουλούρα». Ας δούμε μερικά.

Πεζογέφυρα «Γελαδάκη»: Περί τα μέσα Ιουνίου, με επίσημη ανακοίνωσή σας, είχατε δεσμευθεί ότι στις ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ η πεζογέφυρα θα δινόταν σε δημόσια χρήση. Πέρασε ένας μήνας  και ακόμη τίποτε. Και γιατί παρακαλώ; Για 1.890 ευρώ που δεν μπορείτε επί 6 μήνες να πείσετε το ΥΠΕΚΑ να καταβάλει, για να συνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα των ανελκυστήρων. Και τα οποία ούτε ο Δήμος μπορεί, όπως φαίνεται, να πληρώσει. Ίσως δεν περισσεύει το ποσόν, γιατί τα χρήματα προορίζονται για τα «θεάματα» που «σερβίρετε»  σχεδόν καθημερινά στο «πόπολο». Αλλά το «πόπολο» σας ψήφισε για δήμαρχο, όχι για καλλιτεχνικό ιμπρεσάριο.

Βιοκλιματική Ανάπλαση Κοντοπεύκου: Το έργο έχει σταματήσει από πολύ καιρό, λόγω μη πληρωμής του εργολάβου. Και επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν καταφέρατε να πείσετε την (ομογάλακτη) περιφερειάρχη να καταβάλει τα χρήματα για να συνεχισθεί το έργο. Το μόνο που καταφέρατε είναι να πείσετε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρο να μιλήσει για κάποια έργα που ΘΑ (με πολλά ΑΝ) προβλεφθούν για την πόλη μας, για να εκδώσετε κι εσείς μετά μια ανακοίνωση. Εδώ δεν μπορεί να πληρώσει κάτι λίγα στον εργολάβο, θα βρει 10.000.000 ευρώ για άλλα έργα. Ραπανάκια για την όρεξη…

Δημοτικός Κινηματογράφος: Στις 20 Ιουλίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η αντιπολίτευση σας ρώτησε αν ο δημοτικός κινηματογράφος πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και αν έχει άδεια λειτουργίας, δεσμευθήκατε ότι ως τις 24 Ιουλίου θα είχατε την άδεια. Δεκαπέντε ημέρες μετά, τίποτε. Και αντί να ευχαριστείτε την αντιπολίτευση, που σιωπά και σας ανέχεται (όπως δεν κάνατε εσείς στο παρελθόν, σας θυμίζω), την κατηγορείτε για υπονόμευση.

Αυτά, όπως προείπα, είναι λίγα από τα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά ζητήματα της πόλεως, που η δημοτική Αρχή δεν μπορεί να επιλύσει. Και τα αφήνει στον χρόνο, στην τύχη και στην ασθενή μνήμη μας. Όμως, τα προβλήματα σωρεύονται και αυξάνονται. Και κάποια στιγμή θα «πνίξουν» και τη δημοτική Αρχή και τον Δήμο γενικότερα. Γιατί καθημερινώς αποδεικνύεται ότι ούτε σχέδιο, ούτε πρόγραμμα, ούτε τόλμη έχει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet