Σπ. Παπασπύρος: Έχει αναγάγει τα «χατιράκια» σε «επιστήμη» ο κ. δήμαρχος
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Έχει αναγάγει τα «χατιράκια» σε «επιστήμη» ο κ. δήμαρχος

Ότι έχει αναγάγει τα «χατιράκια» σε «επιστήμη» κατηγορεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ Σπύρος Παπασπύρος με αφορμή την κατάργηση λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην οδό Μιαούλη.

Ο κ. Παπασπύρου σημειώνει ότι παρά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην οδό Περικλέους ουδέποτε αυτή πραγματοποιήθηκε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Δημοκρατικές» νοοτροπίες

Στην περιοχή του Αη Γιάννη, κάθε Δευτέρα λειτουργούσε λαϊκή αγορά. Επί ένα εξάμηνο στην οδό Σπάρτης και το άλλο εξάμηνο στην οδό Μιαούλη, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2004. Με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετούνταν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αριστερά της οδού Αγίου Ιωάννου. Αυθαιρέτως, η δημοτική Αρχή κατήργησε τη λειτουργία της στην οδό Μιαούλη. Με αποτέλεσμα οι κάτω της οδού Ασημακοπούλου κάτοικοι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, να εξαναγκάζονται να περπατούν μεγάλη και ανηφορική απόσταση για να εξυπηρετηθούν. Η λειτουργία στην οδό Μιαούλη καταργήθηκε, επειδή 2-3 κάτοικοι της οδού ενοχλούντο και η δημοτική Αρχή ήθελε να τους κάνει το «χατίρι».

Διακόσιοι πενήντα (250) κάτοικοι της «κάτω» περιοχής, συνέταξαν και υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούσαν την επαναλειτουργία της λαϊκής στην οδό Μιαούλη.

Στις 20 Ιουλίου 2015, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της λαϊκής, στις «κάτω» γειτονιές. Παρόντες, αντιπρόσωποι των 250 κατοίκων (που στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι) αλλά και οι δύο αντιδρώντες. Προς δόξαν κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας, ο λόγος δόθηκε μόνον σε αντιπρόσωπο των δύο και όχι στην αντιπρόσωπο των 250, αφού ο κ. δήμαρχος το απαγόρευσε… Η «δημοκρατική» ευαισθησία της δημοτικής Αρχής φαίνεται ότι εξαντλείται μόνον στις ανακοινώσεις…

Κατόπιν όλων αυτών, η δημοτική Αρχή εισηγήθηκε (και το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε) την επί εξάμηνο λειτουργία της λαϊκής, όχι στην οδό Μιαούλη αλλά στην οδό Περικλέους (κάθετο στην οδό Μιαούλη) από 1/7 έως 31/12 κάθε έτους. Να σημειωθεί ότι ο νέος χώρος είναι στενότερος και μικρότερος σε μήκος, από αυτόν της οδού Μιαούλη, δημιουργεί δε σοβαρό πρόβλημα στην πρόσβαση προς το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Η εισήγηση του κ. δημάρχου πέρασε (αριθμός αποφάσεως 197/2015) αν και την καταψήφισαν δύο από την αντιπολίτευση και τέσσερις από τη συμπολίτευση.

Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η λαϊκή αγορά δεν μεταφέρθηκε στην οδό Περικλέους, παρά το γεγονός ότι μπήκαμε στον μήνα Σεπτέμβριο. Με συνέπεια να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Τι συνέβη πάλι; Ποιον «ημέτερο» (της δημοτικής Αρχής) ενόχλησε η λαϊκή; Με ποιο δικαίωμα η δημοτική Αρχή δεν εκτελεί αποφάσεις του Δ.Σ., που μάλιστα η ίδια εισηγήθηκε; Υπάρχουν νέες σκέψεις; Και μην δικαιολογηθούν ότι περιμένουν την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στο οποίο καθυστέρησαν να τη στείλουν). Γιατί σε άλλες περιπτώσεις δεν περιμένουν την έγκριση αυτή, που είναι απλώς τυπική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου αυθαιρετεί και παρανομεί. Ούτε η πρώτη που κάνει «χατιράκια», που τα έχει αναγάγει σε «επιστήμη». Όμως δεν νομίζει ότι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, πριν η κατάσταση γίνει εκρηκτική; Και δεν πρέπει κάποια στιγμή και οι πολίτες να σκεφτόμαστε με γνώμονα το δημόσιο και όχι το ατομικό συμφέρον; Σαφώς και η λαϊκή αγορά δημιουργεί ένα (περιορισμένης διαρκείας) πρόβλημα, στους περιοίκους. Η μεταφορά της αλλού, δεν δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα σε άλλους συμπολίτες μας; Ή μακριά από εμάς και ό,τι θέλει ας γίνει; Η νοοτροπία όμως, πρέπει να αλλάξει από την «κεφαλή». Αν ο δήμαρχος και οι διοικούντες δεν έκαναν «χατιράκια», οι πολίτες δεν θα τα ζητούσαν. Συμφωνείτε κ. δήμαρχε;

Σπύρος Παπασπύρος

Σ/χης ε.α.

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet