Σπ. Παπασπύρος: Η εικονική πραγματικότητα της δημοτικής Αρχής Αγ. Παρασκευής
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Η εικονική πραγματικότητα της δημοτικής Αρχής Αγ. Παρασκευής

Ότι παρουσιάζει μια «εικονική πραγματικότητα» καταλογίζει στη δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, μέλος της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ Σπύρος Παπασπύρος.

Αφορμή για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος είναι ο απολογισμός έργου για το έτος 2016 της διοίκησης του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος παρουσιάστηκε σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σπ. Παπασπύρου:

Η εικονική πραγματικότητα της δημοτικής Αρχής

Παρακολουθήσαμε (όσοι, ελάχιστοι) άλλη μια δημόσια (όλες δημόσιες είναι) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Υποτίθεται ότι αφορούσε στον απολογισμό της δημοτικής Αρχής για το προηγούμενο έτος, γι΄ αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να είναι ενδιαφέρουσα. Τώρα, πώς την κάνουν να είναι αποκρουστική και βαρετή (από πλευράς ουσίας), μόνο η δημοτική Αρχή το γνωρίζει. Ίσως γι΄ αυτό την παρακολούθησαν «τρεις κι ο κούκος». Η παραπολιτική της πλευρά, βέβαια, δεν μας άφησε να βαρεθούμε καθόλου.

Ξεκίνησε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος επί 35 λεπτά διάβαζε και ανέπτυσσε μια έκθεση ιδεών, χρησιμοποιώντας πολλές φορές το ρήμα «πετύχαμε», αρκετές φορές τη φράση «οι πολίτες μας δίνουν συγχαρητήρια» και άπειρες φορές τη λέξη «θα».

Στην πραγματικότητα χρειαζόταν να μιλήσει μόνο 1 λεπτό, μέχρι να πει: «Το μόνο που φτιάξαμε (όχι μόνο το 2016, εδώ και 34 μήνες) ήταν τρεις βυθιζόμενοι κάδοι. Κατά τα λοιπά, συντηρήσαμε ό,τι βρήκαμε από τους προηγούμενους». Αντ΄ αυτού, αναλώθηκε στο να μας παρουσιάζει σαν έργο την καθαριότητα των δρόμων, την αποκομιδή των απορριμμάτων, το κλάδεμα των δένδρων, ακόμη και ότι πηγαίνουν το πρωί στο γραφείο τους για να δουλέψουν. Επίσης, στο να μας αναλύει οράματα και μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία φυσικά και γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει καν. Η αντιπολίτευση, αλλά και πολίτες που έλαβαν τον λόγο, αποδόμησαν την εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε ο δήμαρχος. Και ήταν πάρα πολύ εύκολο, αφού όλα όσα έλεγε ήταν αυταπόδεικτα ανακρίβειες (για να μην πω ψεύδη).

Η δημοτική Αρχή εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη, δεν γίνεται σοφότερη. Τα βλέπει όλα τέλεια, καλώς καμωμένα και εύκολα, αντί να πει στην αντιπολίτευση (που στην πραγματικότητα εκφράζει το 70% των δημοτών και το ξεχνά): «Κύριοι, έχω προβλήματα που μόνη μου δεν μπορώ να αντιμετωπίσω. Ελάτε μαζί να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, να διεκδικήσουμε και να πιέσουμε για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών». Όχι μόνο δεν κάνει αυτό, αλλά με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της βάζει την αντιπολίτευση απέναντι. Το ίδιο έκανε και χθες, που με την περιφρονητική στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξανάγκασε σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει, μαζί με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Έμειναν στο τέλος μόνον 10 από τους 18 της συμπολιτεύσεως και συζητούσαν μόνοι τους. Κατάφεραν μάλιστα, αν και μόνοι τους, να τσακωθούν. Όταν η ακραία στάση του προέδρου έκανε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Σπύρο Παπαγεωργίου (της ίδιας της παράταξής του), να βγει εκτός εαυτού, όταν και αυτόν ακόμη τον καταπίεζε.

Εν πάση περιπτώσει, η δημοτική Αρχή διολισθαίνει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και στην εσωστρέφεια, προσπαθώντας να καλύψει την αναποτελεσματικότητα και την ατολμία της. Ελπίζω ν΄αλλάξει σύντομα ρότα, γιατί το 2019 (που είναι πολύ πιο κοντά απ΄ όσο νομίζουν) θα μιλάμε για μια αποτυχημένη, χαμένη πενταετία για τον Δήμο.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet