Σπ. Παπασπύρος: Μήπως να στείλουμε και κανέναν «πακέτο» στον εισαγγελέα;
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Μήπως να στείλουμε και κανέναν «πακέτο» στον εισαγγελέα;

Για «παρανομίες» κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Παπασπύρος, με αφορμή ανακοίνωση του δημάρχου αναφορικά με την απόφαση για την αγορά του κτήματος Ιόλα.

Μάλιστα, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος δεν διστάζει να τονίσει ότι η μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής θα πρέπει να «στείλει και κανέναν “πακέτο” στον εισαγγελέα», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

«Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα»

Ο τίτλος είναι μεν σχετικός με το κείμενο που ακολουθεί, αλλά δεν είναι δικός μου. Είναι ο τίτλος ανακοινώσεως του δημάρχου, μετά το πρωτοφανές γεγονός του «μαγειρέματος» αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου (και μάλιστα δύο φορές), για να τη βγάλει στα μέτρα που τον εξυπηρετούσαν.

Η αλήθεια είναι, ότι ο δήμαρχος και η παρέα του έχουν τόση σχέση με τη νομιμότητα όση και ο «φάντης με το ρετσινόλαδο». Νομίζω ότι κανονικά η αντιπολίτευση θα έπρεπε να εκδώσει μια «Μαύρη Βίβλο», στην οποία θα αναφέρονται όλες οι παρανομίες της διοικήσεως Σταθόπουλου και η οποία θα εμπλουτίζεται καθημερινά (κάθε μέρα διαπράττουν και από μια τουλάχιστον).

Ας θυμηθούμε μερικά κραυγαλέα περιστατικά κατάφωρης παρανομίας:

  • Η εξαπάτηση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, που άλλα ψήφισαν και άλλα αναρτήθηκαν ότι είχαν ψηφισθεί.
  • Η νόθευση αιτήσεων γονέων παιδιών των ΠΑΙΣΔΑΠ, που άλλα ζητούσαν και «διορθώθηκαν» για να φαίνεται ότι άλλα είχαν ζητήσει.
  • Η κατασκευή παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών στο πρώην Στρατόπεδο «Σπυρούδη», για τις οποίες δεν έχει ακόμη εκτελεσθεί η εντολή της Πολεοδομίας για κατεδάφισή τους.
  • Η απόφαση με την οποία θα έδιναν χαριστικά 65.000 ευρώ σε «γνωστούς και ημετέρους» για δήθεν μελέτη, που απορρίφθηκε ως παράνομη.
  • Η απασχόληση εργαζομένων επί μήνες χωρίς μισθό και, κυρίως, χωρίς ασφάλιση κάτι που αποτελεί λόγο αυτόφωρης ποινικής διαδικασίας.
  • Η απόφαση ανακλήσεως της αδείας λειτουργίας του Da Vinci, που και αυτή κατέπεσε, όπως πληροφορήθηκα (απομένει η καθαρογραφή της αποφάσεως) ως παράνομη και καταχρηστική.
  • Ο διαγωνισμός για τα γηπεδάκια 5×5 του 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων, που κηρύχθηκε άκυρος ως παράνομος.
  • Η νόθευση της αποφάσεως για την αγορά της βίλας Ιόλα, που άλλα ψηφίσθηκαν και άλλα γράφτηκαν στην απόφαση.

Υπάρχουν και άλλα πολλά, που δεν τα γράφω για λόγους οικονομίας χώρου.

Παρ΄ όλα αυτά, ο δήμαρχος έχει το θράσος να ανακοινώνει ότι «υπερασπίζεται τη νομιμότητα». Προφανώς, θα εννοεί τη νομιμότητα έτσι όπως ο ίδιος και η μικρή παρέα του αντιλαμβάνονται, τη νομιμότητα του «το Κράτος είμαι Εγώ». Αυτή όμως η αντίληψη περί νομιμότητος που έχουν, βλάπτει και τα συμφέροντα του Δήμου. Γιατί διαδικασίες ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται, με τεράστια καθυστέρηση, και τίποτε δεν προχωρά. Μήπως θα πρέπει η αντιπολίτευση, εκτός των άλλων ενεργειών της για την πραγματική τήρηση της νομιμότητος, εκτός από το να αναδεικνύει τα θέματα, να στείλει και κανέναν «πακέτο» στον εισαγγελέα; Ως πότε αυτή η παρεούλα θα έχει ασυλία;

Σπύρος Παπασπύρος

Σ/χης ε.α., πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet