«Στη Νίκη Πολιτών μας ενώνει η κοινή αντίληψη για το καλό της Αγ. Παρασκευής»
Πολιτική

«Στη Νίκη Πολιτών μας ενώνει η κοινή αντίληψη για το καλό της Αγ. Παρασκευής»

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών έγινε την Τετάρτη 8/2 η εκδήλωση – κοπή πίτας 2017 της δημοτικής κίνησης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και έκανε συνοπτικό απολογισμό των έργων και δράσεων της δημοτικής Αρχής από τον Σεπτέμβριο 2014 μέχρι τέλος Ιανουαρίου, με ιδιαίτερη αναφορά  στα μέλη και στελέχη της κίνησης για την  αποφασιστικότητα, την ανιδιοτέλεια και την καθημερινή δουλειά στον τομέα ευθύνης τους, καθώς και στους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς δράσης του Δήμου και των νομικών προσώπων.

Ο δήμαρχος παρουσίασε τα έργα και τις δράσεις σε κάθε τομέα ευθύνης και αρμοδιότητας  του Δήμου, με ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα θέματα των οποίων έχει δρομολογηθεί η λύση τους,  «και τα οποία ταλαιπωρούν την πόλη πολλά χρόνια», όπως σημείωσε.

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

1. Στην στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των  ευπαθών ομάδων που δοκιμάζονται από την κρίση και τα μνημόνια, με οικονομικές ελαφρύνσεις (δημοτικά τέλη, τέλη Κοιμητηρίου, τροφεία Παιδικών Σταθμών κ.ά.), με τις  κοινωνικές δομές του Δήμου, υπάρχουσες (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μαγειρείο και Φαρμακείο, Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΑΡΓΩ») και νέες («Κέντρο Κοινότητας», Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων-Ανασφάλιστων, Γραφείο Συμβουλευτικής για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, Κοινωνικό Φροντιστήριο) και πλήθος δωρεάν δράσεις και προγράμματα πρόληψης και υγείας.

2. Στην υλοποίηση και δρομολόγηση, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, μεγάλων  έργων και υποδομών, όπως έργα ομβρίων ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ, η ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου, προϋπολογισμού 21 εκατ. ευρώ, η αποπεράτωση του Επαγγελματικού Λυκείου (πρώην Μπαρμπίκα), προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ, η διάνοιξη 21 οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, η ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου, η  εγκατάσταση σύγχρονου αμαξοστασίου και Πράσινου Σημείου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ, το Κολυμβητήριο κ.ά.

3. Στην υλοποίηση πολλών μικρών αλλά πολύ σημαντικών έργων και παρεμβάσεων, όπως εργασίες σε όλα τα σχολεία, που άλλαξαν την εικόνα τους, η ανάπλαση, πιστοποίηση και φύλαξη 13 παιδικών χαρών, η ανάπλαση οδών, πεζοδρομίων και πλατειών σε όλη την πόλη, η αναβάθμιση του πάρκου «Σταύρος Κώτσης», η ανάπλαση του πάρκου της οδού Γραβιάς, οι βελτιώσεις στους αθλητικούς χώρους και η επίσημη αδειοδότηση όλων για πρώτη φορά κ.ά.

4. Στο σημαντικό και πλούσιο έργο στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Καθαριότητας, όπως ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, οι βυθιζόμενοι κάδοι στην κεντρική πλατεία, που θα επεκταθούν, το Κινητό Πράσινο Σημείο, οι δράσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η περισυλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων, η προστασία Υμηττού κ.ά.

5. Στη στήριξη και τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής δημιουργίας και της αθλητικής δραστηριότητας, με δράσεις όπως το μουσικό φεστιβάλ μεγάλης εμβέλειας με την ΕΡΤ, το πλήθος εκδηλώσεων, η στήριξη και συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης, ο δημοτικός κινηματογράφος, τα προγράμματα Άθλησης για Όλους, η διάθεση γυμναστών στα δημόσια σχολεία, ΚΑΠΗ και ΠΑΙΣΔΑΠ κ.ά.

6. Στη βελτίωση των λειτουργιών, το «άνοιγμα» του Δήμου στους πολίτες και τους συλλόγους, καθώς και στη στήριξη της τοπικής αγοράς, με νοικοκύρεμα των οικονομικών, βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, πλήρη διαφάνεια σε όλες τις προμήθειες, τις ώρες «ο Πολίτης στον Δήμαρχο», τη «Γραμμή του Δημότη», ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία του Δήμου με τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης, επαναφορά των Συνελεύσεων Γειτονιάς, δράσεις για προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς κ.ά.

7. Στη Στήριξη των εργαζομένων  για τις συμβάσεις ΙΔΑΧ, σε δικαστικές διεκδικήσεις, με προκήρυξη θέσεων ευθύνης και επιλογή προϊσταμένων, με διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας, με σεμινάρια επιμόρφωσης, με στήριξη όσων εργάζονται με προσωρινούς πίνακες κ.ά.

8. Στις δράσεις Αλληλεγγύης για όσους αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια (συνεχείς αποστολές τροφίμων σε σχετικές εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών σε περιοχές της Αττικής) και για τους πρόσφυγες (συγκεντρώσεις και αποστολές τροφίμων ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στα νησιά και αλλού, πρωτοβουλία «Πιάσε το χέρι μου» για την έκφραση της αλληλεγγύης των μαθητών της πόλης στα προσφυγόπουλα, συμμετοχή των ΚΑΠΗ στον τηλεμαραθώνειο για τα προσφυγόπουλα).

9. Στις σημαντικές συνεργασίες του Δήμου με άλλους Δήμους  και με την Περιφέρεια.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας τον «αποκλειστικά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής», ο οποίος -όπως είπε- δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους προερχόμενους από διαφορετικούς δρόμους, διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις να συναντηθούν και να βαδίζουν μαζί  με ένα κοινό όραμα, ένα κοινό στόχο, ένα κοινό πλαίσιο αρχών και φυσιογνωμίας για την πόλη και όχι για την κεντρική πολιτική σκηνή.

«Όλους εμάς που συνδιαμορφώνουμε σήμερα τη Νίκη Πολιτών, και όσους θα ακολουθήσουν, μας ένωσε, μας ενώνει και θα μας ενώνει η κοινή μας αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση και την πραγματική πρόοδο της πόλης μας και μόνο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε για να καταλήξει: «Μας ενώνει, και το αποδεικνύουμε καθημερινά, ο κοινός στόχος της ανθρώπινης πόλης, της πόλης των κοινόχρηστων ελεύθερων και αθλητικών χώρων, του δημόσιου σχολείου, των αναπλάσεων σε όλες τις γειτονιές, της βιώσιμης κινητικότητας, της παραγωγής πολιτιστικού έργου, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που είχε τέσσερα φλουριά με ανάλογα δώρα.

Μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων σημειώνουμε την παρουσία του βουλευτή Β Αθήνας Γ. Δημαρά, του προέδρου Δημ. Συμβουλίου, Γερ. Βλάχου, της περιφερειακής συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ Σ. Κορωναίου, του γραμματέα της Ένωσης Δημάρχων και πρ. Δημάρχων, Π. Καμάρα, των αντιδημάρχων Π. Γκόνη, Σπ. Παπαγεωργίου, Ελ. Πετσατώδη και Γ. Σιδέρη,  των δημ. συμβούλων Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη και Σ. Αϊδίνη, προέδρου και αντιπροέδρου ΠΑΙΣΔΑΠ, Σωτ. Παπαμιχαήλ, προέδρου ΠΑΟΔΑΠ, Σπ. Γιώτσα, αντιπροέδρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Μουσείο Κοντοπούλου, Δ. Κονταξή,  Στ. Ψύλλα και Β. Σταθουλοπούλου, του αντιπροέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, Α. Σερκεδάκη, των πρόεδρων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Σχολικών Επιτροπών  Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Β. Τραυλού, της πρόεδρου του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», Γ. Πίσπα,  της γραμμ. της Επιτροπής Αδελφοποίησης Α. Στεργίου, του πρόεδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ», Π. Βαβουγιού, με  τα μέλη του Δ.Σ. Φ. Αναγνωστόπουλο, Βαγγ. Θεοδοσόπουλο (πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών) και Αν. Πικούνη, του πρόεδρου του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Β.  Σαββίδη, του γραμματέα του Συλλόγου Πευκακίων, Κ.  Παπουτσή, του αντ. Παπάζογλου από τον Σύλλογο Κατοίκων Κοντοπεύκου, του προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ, Β. Τσαγγάρη, του προέδρου Κρητών, Μ. Κρασανάκη, με τον Γ. Νικολουδάκη, της προέδρου του Συλλόγου Αρκάδων, Τζ. Πριοβόλου, της πρόεδρου του Συλλόγου Κορύβαντες, Μ. Κόλια, του Μ. Βαλιλή από τος «Χοροταξιδευτές», της Β. Κουζήγιαννη από τον Σύλλογο Επτανησίων, του προέδρου του ΓΣΑΠ, Γ. Καράμπελα, του προέδρου της ΣΑΝΤΑ, Μ. Μανιάτη, του προέδρου της ΚΑΠ, Γ. Οικονόμου, του προέδρου της Ολυμπιάδας (ποδόσφαιρο σάλας), Γ. Πάνου, του Ι. Σερκεδάκη από το Τένις Αγ. Παρασκευής, των Αργ. Μπονάρου και Θ. Δημακόπουλου από το Βόλεϊ Αγ. Παρασκευής,  της προέδρου της Ένωσης Ιονίων, Ε. Κονοφάου, του διευθυντή ΠΕΔΥ, Απ. Ασημακόπουλου,του διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Θ. Φαλούκα, των δ/ντών του 1ου Γυμνασίου και 13ου  Νηπιαγωγείου Γ. Δερματά και Γ. Λαδά (και εκ μέρους της Κινηματογραφικής Λέσχης), των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μ. Ρίζκ-Καρακατσάνη και Ηλ. Σωτηράκου, της προέδρου Συλλόγου Γονέων 4ου Γυμνασίου, Αγγ. Γκουντάρα, του Μ. Πέπονα από  την «Πανδώρα, της Ε. Καρασαββίδου και Λ. Φροσυνού από το Λύκειο των Ελληνίδων, του συγγραφέα Μ. Κασόλα, των ποιητών Γ. Σκληβανιώτη και Ν. Μοσχοβάκου, του αντιπρύτανη του Πάντειου Πανεπιστήμιου Γ. Πολυχρονόπουλου, του καθηγητή Θ. Λιανού, της ηθοποιού Α. Λούλου, των Γιώτας Παντελή και Αν. Δεληγιαννίδου από το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής, της Δ. Κατσαρού από τον Φάρο Τυφλών, της Μ. Μανιάτη από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Παιδί και Δημιουργία», της Β. Κοζόκου από την εφημερίδα «24 Ώρες», μελών Δ.Σ. Νομικών Προσώπων κ.ά.

Στο προεδρείο ήταν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της γραμματείας της «Νίκης Πολιτών» Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη,  Β. Τραυλός και Δημ. Βαλασιάδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet