Στο Κοντόπευκο μίλησε ο Γ. Σταθόπουλος
Πολιτική

Στο Κοντόπευκο μίλησε ο Γ. Σταθόπουλος

Προεκλογική συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου στην πλατεία «Μ. Μερκούρη» στο Κοντόπευκο, όπου μίλησε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και εκ νέου υποψήφιος,Γιάννης Σταθόπουλος

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους πολίτες που προσήλθαν στη συγκέντρωση και τους ευχαρίστησε για τη θερμή παρουσία τους που, όπως είπε, εκπέμπει «ισχυρό μήνυμα Νίκης των Πολιτών την Κυριακή 26 Μαΐου».

Αμέσως μετά, ξεκινώντας την αναφορά του στο έργο που έγινε τα 4,5 χρόνια τόνισε ότι «αυτό το έργο είναι ευδιάκριτο σε κάθε γωνιά του Κοντόπευκου και του Παράδεισου όπως και όλης της Αγίας Παρασκευής καθώς περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων και μικρών έργων στο πλαίσιο του πρωτόγνωρου για την πόλη προγράμματος που υλοποιεί η Νίκη, το οποίο άλλαξε την εικόνα της πόλης και των γειτονιών της».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα στο Κοντόπευκο και τον Παράδεισο όπως: Τα δύο έργα ομβρίων που έγιναν στις οδούς Πεντέλης, Χίου και Ολυμπίας και στις οδούς Θήρας, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη, Πατρόκλου, Τσιμισκή και Δραγατσανίου και το τρίτο στις οδούς Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου που δημοπρατήθηκε. Η ολοκλήρωση της βιοκλιματικής ανάπλασης οδών στο Κοντόπευκο, (έργο της Περιφέρειας Αττικής που σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου και το 90% υλοποιήθηκε επί της παρούσης δημαρχίας ) και οι ρυμοτομήσεις οδών μήκους 2,7 χιλιόμετρων, οι περιφράξεις, ο ηλεκτροφωτισμός και οι φυτεύσεις που απαιτήθηκαν, επίσης η βιοκλιματική ανάπλαση του κάτω τμήματος της οδού Κύπρου. Η απόκτηση του κτήματος 6.700 τ.μ. και της οικίας 1.600 τ.μ. Ιόλα, κάτω από την αντικειμενική αξία και την τιμή του αρμόδιου εκτιμητή, με αποπληρωμή εξαετίας και με δέσμευση χρημάτων από το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), δηλαδή από πηγή που είναι μόνο για επενδύσεις και όχι για κάλυψη λειτουργικών δαπανών και η ένταξη της ανάπλασής τους στο ΕΣΠΑ με 2,5 εκ. ευρώ (δημοπρατήθηκε η μελέτη). Η απόκτηση δύο οικοπέδων (στις οδούς Πατρόκλου & Γούναρη, περίπου 1.750 τ.μ. και στην οδό Πάρου, περίπου 1.100 τ.μ.) για την ανέγερση νέων Σχολείων στο Κοντόπευκο. Η δεύτερη πεζογέφυρα στη Λεωφ. Μεσογείων (συνδέει την οδό Ευαγγελιστρίας με την πλατεία Πέτρουλα επί της οδού Χίου) που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο.

Ο δήμαρχος μίλησε, επίσης, για έργα που έγιναν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας, όπως: Οι καθολικές ασφαλτοστρώσεις  στις οδούς Θρασυβούλου, Κύθνου, Καποδιστρίου, Υψηλάντου, Σ. Καράγιωργα, Δημοκρατίας Κορυτσάς και Πλαπούτα που έγιναν και οι νέες στις οδούς  Κύπρου, Βαλτετσίου Σίφνου, Σκρα Αχέρωντος και Πάρνηθας που ξεκινούν σύντομα. Η ανάπλαση τμημάτων πεζοδρομίων επί των δύο βασικών αξόνων εισόδου στην πόλη μας, της οδού Χαλανδρίου και της Λεωφ. Μεσογείων. Η ανάπλαση πεζοδρομίων στη Λεωφ. Μεσογείων και στις οδούς Χαλανδρίου, Δημοσθένους, Μαραθώνος, Κανάρη, Τήνου, Αχαιών, Λαγκαδά, Καλαμά, Δραγατσανίου, Δημοκρατίας, Τεπελενίου, Χρ. Σμύρνης, Ολυμπιωτίσσης, Βύρωνος, κ.α. Η ανάπλαση, πιστοποίηση και φύλαξη και των τεσσάρων Παιδικών Χαρών του Κοντόπευκου και οι εκ νέου αναπλάσεις που ξεκινούν σύντομα. Τα έργα αναβάθμισης όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων του Κοντόπευκου που έγιναν (γήπεδο 5Χ5, ανελκυστήρας ΑμεΑ, προαύλεια, ελαιοχρωματισμοί κλπ) και τα νέα έργα που ακολουθούν. Η τοποθέτηση δύο υπογειοποιημένων κάδων στη συμβολή των οδών Χίου και Κορυτσάς, η λειτουργία 7 Γωνιών Ανακύκλωσης στο Κοντόπευκο και 3 στον  Παράδεισο  και ο ετήσιος καθαρισμός μεγάλου αριθμού οικοπέδων και μεγάλων χώρων. Η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, η ενεργειακή αναβάθμιση  και η αντικατάσταση του φωτισμού και του Κλειστού Γυμναστηρίου  Κοντοπεύκου όπως και η τοποθέτηση οργάνων Γυμναστικής στο Πάρκο Δερβενακίων και Χρ. Σμύρνης.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος μιλώντας για  τα έργα που συνεχίζονται σε όλη την  πόλη ή είναι δημοπρατημένα και θα ολοκληρωθούν τη νέα τετραετία, έθεσε τους εξής κύριους στόχους για το Κοντόπευκο: Την ανάπλαση του κτήματος και της βίλας ΙΟΛΑ, ώστε σύντομα η Αγία Παρασκευή να αποκτήσει ένα κορυφαίο κέντρο Πολιτισμού, με μεγάλη δυνατότητα να αναδειχτεί σε διεθνούς ακτινοβολίας Πολιτιστικό τοπόσημο. Την παραχώρηση και ανάπλαση του πάρκου Παπάγου και τη δημιουργία εντός Παιδικής χαράς. Τη διεκδίκηση 3ης πεζογέφυρας στη Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας. Τις νέες ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων, πλατειών και πάρκων. Την αξιοποίηση της δωρεάς της κ. Μαραμαθά Παρασκευής το γένος Στάικου προς το Δήμο Αγίας Παρασκευής που αφορά οικόπεδο επιφανείας 827,83 τ.μ. με οικία 125τ.μ. επί της οδού Κύπρου 77. 

Ο δήμαρχος, επίσης, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα οικονομικά του Δήμου, μιλώντας για χρηματοδοτήσεις άνω των 45 εκ. ευρώ, στην αξιοποίηση επί πολλά χρόνια αδρανούς δημοτικής περιουσίας (κληροδοτήματα Γιαβάση, Πρίγγουρη και Ασημακόπουλου), στην αποξήλωση παράνομης κεραίας κινητής, στα πεπραγμένα και τους νέους στόχους στην Κοινωνική Πολιτική, στον Πολιτισμό, την Εξυπηρέτηση των Πολιτών κ.ά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Σταθόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες του Κοντόπευκου, όπως και όλης της πόλης, «θα επιβραβεύσουν το έργο μας, τους στόχους μας για τη νέα τετραετία και την ποιότητα του ψηφοδελτίου μας, θα μας εμπιστευτούν ξανά και μαζί θα πάμε την Αγία Παρασκευή ακόμα πιο μπροστά».

Σημειώθηκε η παρουσία, μεταξύ άλλων, των περιφερειακών συμβούλων Αττικής Αρ. Βρούστη, Παν. Γαβρά και Φ. Χρυσικού, του πρ. δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου, του πρ. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημ. Σκουλά, του πρ. δημ. συμβούλου Μιχ. Γαβρά, πολλών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου και του προέδρου του Συλλόγου Κρητών Μ. Κρασανάκη.

Οι δημόσιες εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις της Νίκης των Πολιτών Αγίας Παρασκευής κορυφώνονται την Παρασκευή 24/5 στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής, στις 20:30 με την παρουσίαση του έργου 2014-2019, του προγράμματος της νέας τετραετίας 2019-2023 και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Νίκης των Πολιτών από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και εκ νέου υποψήφιο, Γιάννη Σταθόπουλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet