Συνεχίζεται η κόντρα Γιαννακόπουλου – Ζορμπά για την «πατρότητα» των έργων
Πολιτική

Συνεχίζεται η κόντρα Γιαννακόπουλου – Ζορμπά για την «πατρότητα» των έργων

Συνεχίζεται η κόντρα των πρώην δημάρχων Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλου και Βασίλη Ζορμπά για την «πατρότητα» των έργων στον Δήμο.

Ότι από το 2011 και μετά, επί δημαρχίας Β. Ζορμπά, «δεν έγινε ούτε ένα πεζοδρόμιο από αρχική εργολαβία» τονίζει ο πρώην δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, απαντώντας σε ανακοίνωση του πρώτου σχετικά με το έργο ανάπλασης της οδού Ελ. Βενιζέλου, αλλά και της οδού Πατρ. Γρηγορίου.

Ο κ. Β. Γιαννακόπουλος επισημαίνει ότι το έργο ομβρίων υδάτων για τις δύο ανωτέρω οδούς εκτελέστηκε επί δημαρχίας του, ενώ αναφορικά με το έργο των πεζοδρομίων της Ελ. Βενιζέλου κατηγορεί τον κ. Β. Ζορμπά για προσπάθεια «οικειοποίησης» του έργου, καθώς όπως τονίζει τα χρήματα για το έργο ήταν δεσμευμένα από τη διοίκηση του ιδίου.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Β. Γιαννακόπουλου:

Πατριάρχου Γρηγορίου & Ελευθερίου Βενιζέλου: Μήπως σας απατά η μνήμη σας κ. Ζορμπά;

Επανήλθε ο κ. Ζορμπάς και μας απάντησε για τους δρόμους αυτούς στον Τσακό.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη δημιουργία του «άτυπου» αυτού debate με τον πρώην δήμαρχο γιατί θα μάθει ο κόσμος πότε έγιναν τα μεγάλα έργα στον Δήμο, και ότι από το 2011 και μετά δεν έγινε ούτε ένα πεζοδρόμιο από αρχική εργολαβία, δηλαδή που δεν είχε ξεκινήσει ή ολοκληρωθεί από τη διοίκησή μας.

Στο διπλό έργο της Πατριάρχου Γρηγορίου & Βενιζέλου ο κ. Ζορμπάς δεν αναφέρεται καθόλου στο πρώτο σκέλος που είναι το υπόγειο έργο των ομβρίων.

Τον ξαναρωτάμε…

Μελετήθηκε;

Χρηματοδοτήθηκε;

Δημοπρατήθηκε;

Εκτελέστηκε;

Πληρώθηκε 3.400.000 εκατ. ευρώ επί δημαρχίας μας;

Οι δημότες μπορούσαν από το 2009 να το χρησιμοποιούν;

Μπορεί αν θέλει να δει τα στοιχεία στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ή να ρωτήσει τους κατοίκους του Τσακού.

Τώρα όσον αφορά στην απάντησή του για το έργο των πεζοδρομίων χρησιμοποιεί ανακρίβειες στην προσπάθεια οικειοποίησης του έργου. Δεν εξηγείται αλλιώς όταν λέει ότι δεν υπήρχε δεσμευμένο ούτε ένα ευρώ για το συγκεκριμένο έργο. Είναι και σήμερα πολύ εύκολο να δει ο κ. Ζορμπάς και ο κάθε πολίτης ότι το έργο ήταν γραμμένο και ψηφισμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του 2010.Όπως και στον αντίστοιχο του 2011.

Το έργο έχει περάσει προσυμβατικό έλεγχο από ανεξάρτητη Αρχή που ελέγχει τους δήμους και δεν εγκρίνεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, αν δεν υπάρχουν τα ποσά και οι κωδικοί στο ταμείο του Δήμου. Το ποσό δηλαδή ήταν ξεκάθαρα δεσμευμένο για το έργο. Εξάλλου από τον κωδικό αυτό πλήρωσε ο κ. Ζορμπάς τις 300.000 ευρώ στην αρχή του έργου. Τώρα αν στη συνέχεια βγήκε οικονομική ενίσχυση από την ΕΕΤΑΑ, και τα ενέταξε στο έργο, καλά έκανε, αλλά καμιά σχέση δεν έχει με την αλήθεια που έχουμε αναφέρει για το συγκεκριμένο έργο.

Περιμένουμε να επανέλθει και στα υπόλοιπα έργα μας, για να τα εξηγήσουμε αναλυτικά και με στοιχεία στους δημότες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet