«Υποκρισία, αυθαιρεσία και γελοιοποίηση των διαδικασιών από μέρος της αντιπολίτευσης»
Πολιτική

«Υποκρισία, αυθαιρεσία και γελοιοποίηση των διαδικασιών από μέρος της αντιπολίτευσης»

Για «υποκρισία, αυθαιρεσία και γελοιοποίηση θεσμικών διαδικασιών» κατηγορεί τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις που προχώρησαν στην από κοινού πρόταση για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο πρόσωπο του Μάκη Χάρχαρου η δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Δήμου αναφέρει:

«Οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος, Γιώργος Οικονόμου, Γιάννης Μυλωνάκης και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, για να δικαιολογήσουν την πλήρη ανυπαρξία τους σε σοβαρό αντιπολιτευτικό έργο, αλλά και νομίζοντας ότι θα δημιουργήσουν άλλο ένα πρόσκομμα στη δημοτική αρχή, συνασπίστηκαν (και μάλιστα χωρίς να ενημερώσουν τις παρατάξεις τους, όπως ομολογούν με την ανακοίνωσή τους) προκειμένου, δήθεν, να προτείνουν από κοινού πρόσωπο για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, στη διαδικασία που προκηρύξαμε.

Μπροστά όμως στο στείρο αντιπολιτευτικό τους μένος, που τους ωθεί σε αστειότητες και γελοιοποίηση των διαδικασιών και στην απαξίωση των συμπολιτών τους, εκτίθενται πλέον πολύ σοβαρά οι ίδιοι, εκτός ίσως από τον κ. Οικονόμου που τρία χρόνια μετά ακόμη… μαθαίνει.

Και αυτό γιατί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης:

  • Σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι μια ανεξάρτητη Αρχή. Πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι όταν προτείνεται από παρατάξεις;
  • Εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία, την οποία καταστρατήγησαν με την ανακοίνωση-πρότασή τους, αφού την προκαταλαμβάνουν.

Εκτός του ότι οι παραπάνω τέσσερις κύριοι δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το τι προβλέπεται (κατά τα λοιπά θέλουν να γίνουν και δήμαρχοι), απαξιώνουν όλους όσοι από τους συμπολίτες μας θα είχαν την επιθυμία να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση αυτή. Πώς θα υπάρξει άλλος που θα δείξει ενδιαφέρον, αφού αυτοί έσπευσαν να προκαταλάβουν την ψηφοφορία; Πολύ “δημοκρατική” και πλήρης “σεβασμού” προς τους συμπολίτες μας, η κίνησή τους αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή δεν έχει λόγους να φοβάται τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, τον οποίο θεωρεί δημοκρατικό και χρήσιμο. Γι΄ αυτό και προκήρυξε τη θέση (για δεύτερη φορά σε αυτή τη θητεία, αφού η πρώτη ψηφοφορία ήταν άγονη), όπως την είχε προκηρύξει και στην προηγούμενη θητεία της (όταν και είχε εκλεγεί συμπολίτης μας). Μπορεί να πει το ίδιο ο τ. δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, που προσυπογράφει την ανακοίνωση και μάλιστα με ψευτοδημοκρατικές κορώνες; Λίγα χρόνια πριν, η παράταξή του, δήλωνε ότι δεν πιστεύει στον θεσμό αυτό, για τον οποίο τώρα κόπτεται. Στα δε πέντε χρόνια της θητείας του αρνήθηκε να προκηρύξει τη θέση.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η παράταξή μας δεν κρίνει το πρόσωπο που προτάθηκε από τους τέσσερις επικεφαλής και είναι μια αξιόλογη υποψηφιότητα, όπως είναι πολλοί άλλοι συμπολίτες μας. Όμως δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί στην υποκρισία, στην αυθαιρεσία και στην γελοιοποίηση θεσμικών διαδικασιών που διέπραξαν οι τέσσερις παραπάνω επικεφαλής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet