Φυσάει Κόντρα: Κάλεσμα για συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τον Π. Φύσσα
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Κάλεσμα για συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τον Π. Φύσσα

Η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή καλεί τους εργαζόμενους/ες, τους νέους/ες της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στις 15 και 18 Σεπτεμβρίου 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Πέτρου Φύσσα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει:

Συμπληρώνονται φέτος 5 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Π. Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Στην Ευρώπη η ακροδεξιά ατζέντα «πουλάει», με τη συνενοχή και συγκάλυψη των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων – μηχανισμών του Κράτους – Κεφαλαίου. Σε αρκετές χώρες [π.χ. Αυστρία, Ιταλία] τα ακροδεξιά μορφώματα συμμετέχουν σε κυβερνητικά σχήματα, ενώ αλλού καταγράφουν εκλογικά ποσοστά που προκαλούν ανατριχίλα [Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία κ.λπ.]. Στη χώρα μας, εκτός της Χρυσής Αυγής, εμφανίζονται συνεχώς ακροδεξιά μορφώματα και φυσικά υπάρχει το όνειδος της συμμετοχής των ακροδεξιών ΑΝΕΛ του Καμμένου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολιτικές «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες δίνουν και παίρνουν, κανείς δεν είναι «αθώος του αίματος» αυτού του σύγχρονου ρατσιστικού αίσχους: η πρόσφατη διμερής συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούνη του 2018 και όσα ακολούθησαν δείχνουν το βάρβαρο και βαθύτατα αντιδραστικό πρόσωπο της «Ευρώπης – Φρούριο» που θέλουν να οικοδομήσουν στη Γηραιά Ήπειρο οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές εκστρατείες ανά την υφήλιο μετατρέπονται σε επίσημες κρατικές πολιτικές και εντός της Ε.Ε., δίνουν «αέρα στα πανιά» της ακροδεξιάς και των φασιστών που «σηκώνουν κεφάλι».

Την ίδια στιγμή είναι «ευπρόσδεκτοι» οι διεθνείς τρομοκράτες και δολοφόνοι. Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε αμερικάνικη αποικία σε μια επίδειξη γλοιώδους εθελοδουλείας. Αυτοί που προκαλούν πολέμους και προσφυγιά συναντούν κόκκινα χαλιά, οι πρόσφυγες πνίγονται στη Μεσόγειο.

Ωστόσο, είναι ελπιδοφόρο ότι νέα, σχετικά μαζικά κινήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού δυναμώνουν ως το «αντίπαλο δέος» σε αυτές τις κυρίαρχες κατευθύνσεις του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, όπως στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ, των φασιστών και των ρατσιστών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Δεκάδες χιλιάδες αντιφασίστες στο Κέμνιτζ της Γερμανίας πλημμύρισαν τους δρόμους κατά της εμφάνισης των νεοναζί και σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες.

Στα καθ’ ημάς, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου, αποτελεί σκάνδαλο η συνέχιση με «ρυθμούς χελώνας» της δίκης των φονιάδων νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που δεν έχει ακόμη καταλήξει σε καταδίκη, ενώ οι φονιάδες κυκλοφορούν στις γειτονιές μας ελεύθεροι. Είναι τεράστια πρόκληση για τη δημοκρατία ότι φτάσαμε στο σημείο η Χρυσή Αυγή να απειλεί από το βήμα της Βουλής με πραξικόπημα [υπόθεση Μπαρμπαρούση], είναι τεράστιες οι ευθύνες όλου του πολιτικού – οικονομικού – κρατικού – δικαστικού προσωπικού για την ανοχή που επιδεικνύεται από τις κυβερνήσεις, όπως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο αγώνας για να γκρεμίσουμε τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, για ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να αποκρούσουμε την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και τον σεξισμό αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλου του δημοκρατικού λαού. Είναι μία μάχη που δίνεται -και πρέπει να δίνεται- «χέρι με χέρι» με τις μάχες κατά της λιτότητας και των περικοπών, κατά του εξανδραποδισμού των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που απεργάζονται και υλοποιούν οι νέες «Χούντες των Αγορών».

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες, τους νέους/ες της πόλης μας να συμμετάσχουν μαζικά στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στις 15 και 18 του Σεπτέμβρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet