Φυσάει Κόντρα: Συζήτηση για διεθνείς εξελίξεις και αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Συζήτηση για διεθνείς εξελίξεις και αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα

Η δημοτική παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή προσκαλεί σε εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στο θεατράκι της πλατείας Αγίας Παρασκευής, με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις και το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα, με ομιλητές τη δημοσιογράφο Ελένη Μαυρούλη και τον οικονομολόγο Νίκο Στραβελάκη.

«Η περιοχή μας φλέγεται, από την Ουκρανία ως τον Περσικό κόλπο ο πόλεμος εξαπλώνεται. Στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών και οι επιδιώξεις των αστικών τάξεων απειλούν να σύρουν τους λαούς σε πολεμικές περιπέτειες. Ο μόνος τρόπος να τους εμποδίσουμε είναι ο κοινός αγώνας των λαών για την ειρήνη και την ελευθερία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα πολεμοκάπηλα σχέδια. Είναι επιτακτική η ανάγκη για την ανάπτυξη μαζικής αντι-ιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής δράσης.

»Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις σε κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στα πολεμικά σχέδια που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή για την αποτροπή του πολέμου, την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία, ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις εξοπλιστικές δαπάνες, αλλά και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν. Για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Μεσογείου» αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, που -όπως σημειώνουν- «φιλοδοξούμε με την εκδήλωση αυτή ν’ ανοίξουμε τον διάλογο και στην πόλη μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet