Άλλη μια απώλεια για τον συνδυασμό του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου
Πολιτική

Άλλη μια απώλεια για τον συνδυασμό του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου

Δεύτερη απώλεια για τον δημοτικό συνδυασμό της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Νίκη των Πολιτών) σημειώθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γιάννη Λογοθέτη, που είχε ανακοινωθεί επίσης σε συνεδρίαση του Σώματος, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 (Αιφνιδίασε τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής η ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λογοθέτη – VIDEO), και η κα Μαρία Ρεμπούτσικα επέλεξε τον ίδιο χώρο για να διαχωρίσει τη θέση της από την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Η γνωστή καλλιτέχνης, στην ανακοίνωση που ανέγνωσε κατά τη συνεδρίαση, αιτιολόγησε την ανεξαρτητοποίησή της προχωρώντας σε σοβαρές μομφές κατά του τρόπου με τον οποίο ο κ. Γ. Σταθόπουλος χειρίζεται τα θέματα του πολιτισμού.

Ειδικότερα, η κα Μ. Ρεμπούτσικα, έχοντας επιλέξει από την αρχή της συνεδρίασης να καθίσει στα έδρανα της μειοψηφίας, δίπλα στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Γκιζιώτη, μίλησε για «ανευθυνότητα», «ερασιτεχνισμό» και «προχειρότητα» από πλευράς δημάρχου στα πολιτιστικά θέματα, κατηγορώντας τον για «εκδηλώσεις εντυπωσιασμού» και καλώντας τον «να επανεξετάσει και να επαναπροσδιορίσει τι εστί Πολιτισμός».

Επίσης, είπε ότι ο κ. Γ. Σταθόπουλος ναι μεν της ανέθεσε τον ρόλο της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα πολιτισμού, ωστόσο ουσιαστικά την καταδίκασε «σε δύο χρόνια απραξίας».

Τέλος, η κα Ρεμπούτσικα, αφού είπε ότι δέχεται καθημερινά παράπονα από πολίτες για το επίπεδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αγία Παρασκευή, δήλωσε ότι επιλέγει την ανεξαρτητοποίηση θεωρώντας ότι «μια άλλη πρακτική και μια άλλη στρατηγική θα ωφελήσει περισσότερο τον Δήμο».

Γ. Σταθόπουλος: Εσείς μου ζητήσατε να σας βάλω στο ψηφοδέλτιο!

Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου, ο δήμαρχος εξέφρασε την έκπληξή του για την κριτική σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, την οποία χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά άδικη», καθώς -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα με συγχαίρουν για τα πολιστικά δρώμενα στην πόλη».

Ωστόσο, ο κ. Γ. Σταθόπουλος άφησε να φανεί ότι υπήρχαν από καιρό προβλήματα… χημείας με τη συγκεκριμένη σύμβουλο (κάτι που επιβεβαίωσαν στο «Ε», στο περιθώριο της συνεδρίασης, και άλλα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης), λέγοντας ότι «από νωρίς δεν ταίριαζαν τα χνώτα μας» κι αφού πρώτα την είχε «καρφώσει» αναφέροντας ότι εκείνη του είχε τηλεφωνήσει προεκλογικά προκειμένου να τη βάλει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Το τελευταίο σχόλιο του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση της κας Μ. Ρεμπούτσικα, η οποία τον διέκοψε λέγοντάς του ότι ψεύδεται, αλλά ο κ. Γ. Σταθόπουλος επέμεινε, προσθέτοντας ότι μπορεί να αναφέρει «λεπτομέρειες» εκείνης της συνομιλίας, αλλά δεν θα ήθελε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Τελικώς το θέμα έληξε εκεί, με τον δήμαρχο να εύχεται στην ανεξάρτητη πλέον σύμβουλο καλή συνέχεια…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet