Φυσάει Κόντρα: «Ανυπακοή» στις απαγορεύσεις αστυνομίας και κυβέρνησης
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: «Ανυπακοή» στις απαγορεύσεις αστυνομίας και κυβέρνησης

Ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κίνησης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, Θάνος Ανδρίτσος, με αφορμή την απαγόρευση των διαδηλώσεων για τις 15 και 16 Νοεμβρίου 2016, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν θα υπακούσουμε στις απαγορεύσεις της αστυνομίας και της κυβέρνησης
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ., τις μέρες της επετείου της 17ης Νοέμβρη, που με ηρωικό τρόπο άνοιξε τον δρόμο για την πτώση της δικτατορίας, καλωσορίζει ως σωτήρα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Η κυβέρνηση, που ακόμα προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως Αριστερή, όχι μόνο συνεχίζει και βαθαίνει τη μνημονιακή καταστροφική πολιτική, σμπαραλιάζοντας τα όνειρα και τις ελπίδες της κοινωνίας, αλλά προκαλεί και την ιστορική μας μνήμη, προσπαθώντας να σβήσει το «Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ» της πύλης του Πολυτεχνείου. Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας, δηλώνοντας υποταγή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που σπέρνουν τον πόλεμο και τη φρίκη σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της χώρας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απαγορεύει και τις διαδηλώσεις. Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, η αστυνομία και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι διαδηλώσεις σε μια τεράστια έκταση που καλύπτει σχεδόν όλο το κέντρο της Αθήνας. Θέλουν να φτιάξουν μια υγειονομική ζώνη, κλειστή για τους πολίτες και τον αγωνιζόμενο λαό και ανοιχτή για τους κοσμοκράτορες, τους πρόθυμους τοποτηρητές και τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Ε, δεν θα τους αφήσουμε. Δεν θα υπακούσουμε στις απαγορεύσεις τους. Ο αγωνιζόμενος λαός έχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να αψηφά τα διαγγέλματά τους. Όπως διαδήλωσε ενάντια στον Κλίντον σχεδόν μια εικοσαετία πριν, όπως έσπασε τις απαγορεύσεις σε συνόδους κορυφής και συναντήσεις των τροϊκανών, έτσι θα βρεθεί και πάλι στον δρόμο.

Να μην φοβηθούμε, όπως δε φοβήθηκαν οι νέοι και οι νέες που έριξαν τη χούντα.

Όλοι και όλες στον δρόμο. Ραντεβού την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 17:00, έξω από το Πολυτεχνείο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet