Σπ. Παπασπύρος: Δήμαρχε άλλαξε τακτική
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Δήμαρχε άλλαξε τακτική

Να «αλλάξει τακτική» καλεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ Σπύρος Παπασπύρος.

Ο πρ. δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «καταιγίδα» ανακοινώσεων για έργα που, όπως επισημαίνει, είναι «κτισμένα στην άμμο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δήμαρχε άλλαξε τακτική

Λέγεται, ότι τα μεγαλύτερα ψεύδη λέγονται (μεταξύ άλλων) πριν τις εκλογές. Στην πόλη μας, η δημοτική Αρχή είπε αρκετά ψεύδη προ των εκλογών. Αλλά τα μεγαλύτερα τα κράτησε για μετά τις εκλογές, της αρέσει φαίνεται να πρωτοτυπεί.

Βρισκόμαστε πια στη μέση της δημαρχιακής θητείας του κ. Γιάννη Σταθόπουλου. Από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησε μια προπαγανδιστική καταιγίδα ανακοινώσεων. Ανάμεσα στα πολλά και πανάκριβα γλέντια που διοργάνωνε η δημοτική Αρχή, ανακοίνωνε και πολλά μεγαλεπήβολα σχέδιά της. Προσδιόριζε μάλιστα την έναρξη, ακόμη και το τελείωμα, μεγάλων έργων, με πολύ μεγάλη ευκολία. Ποιος δεν θυμάται τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις του δημάρχου ότι «το επόμενο τρίμηνο θα έχουμε έτοιμο κλειστό προπονητήριο»; Πόσα τρίμηνα έχουν περάσει και ούτε καν μελέτη δεν υπάρχει; Πόσες φορές ανακοίνωσε ότι «σε λίγο θα έχουμε έτοιμο το ΦΕΚ με τους όρους δομήσεως του πρώην Στρατοπέδου και θα το αναπλάσουμε»; Έχει δει κανείς αυτό το περιβόητο ΦΕΚ ή γνωρίζει να μας πει αν υπάρχει έστω ανάθεση μελέτης αναπλάσεως; Πόσες φορές έχει αναφερθεί στην κατασκευή Κολυμβητηρίου, που «να, τώρα θα μας εγκρίνουν τη χρηματοδότηση και σύντομα ξεκινάμε»; Είδε κανείς έστω και μια θετική κίνηση (όχι απλά ευχολόγια) από την Περιφέρεια, για να διατεθούν τα 8.000.000 ευρώ, που απαιτούνται για τις μελέτες και την κατασκευή; Δεν αναφέρομαι στο έργο των ομβρίων, του «Μπαρμπίκα», στη χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ των γηπέδων 5×5, του Οικοδομικού Τετραγώνου 118 κ.ά. για να μην μακρηγορήσω.

Παρά το γεγονός όμως ότι ο δήμαρχος «τρώει συνεχώς πόρτα» από τους συντρόφους του, του ΣΥΡΙΖΑ (στην Περιφέρεια και στην κυβέρνηση), παρά το ότι γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα γι΄ αυτόν παρά μόνο υποσχέσεις, εξακολουθεί να «μοιράζει» ελπίδα, με νέες ανακοινώσεις. Ανακοίνωσε πάλι το κολυμβητήριο, πάλι τα γήπεδα 5×5. Το κακό δεν είναι ότι κάνει «όνειρα», το κακό είναι ότι γνωρίζει ότι είναι κτισμένα στην άμμο.

Από την άλλη, μοιράζει το δημοτικό χρήμα σαν να είναι «πετσετάκια». Χρήμα σε παχυλές επιχορηγήσεις, χρήμα σε (αυτο)διαφημίσεις στον Τύπο, χρήμα σε χορούς και γλέντια, για να εξασφαλίζει και «σιωπή». Ξοδεύει αφειδώς το χρήμα από τους φόρους των δημοτών, που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει σε μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην πόλη (του έχουν προταθεί από την αντιπολίτευση) που θα βελτίωναν γρήγορα και αισθητά την καθημερινότητά μας. Αλλά, δυστυχώς, δεν έχει μάθει ούτε να ακούει ούτε να σκέφτεται. Δεν αντιλαμβάνεται ότι σύντομα, όταν έλθει η ώρα να αποδώσει λογαριασμό, όλα αυτά θα λειτουργήσουν σαν μπούμερανγκ;

Δήμαρχε, άλλαξε τακτική. Παραμέρισε την αλαζονεία και την «αυτοκρατορική» νοοτροπία. Ενημέρωσε και συνεννοήσου με την αντιπολίτευση (ούτε το πού είναι το οικόπεδο που λες ότι θα αγοράσεις για τα απορριμματοφόρα δεν τους λες). Συναποφασίστε ένα σχέδιο, απλό, εφικτό, με στόχο το παρόν και το άμεσο μέλλον. Όταν αδυνατείς ή διστάζεις να διεκδικήσεις δυναμικά από την κεντρική διοίκηση, γιατί τάζεις «λαγούς με πετραχείλια»; Όταν δεν μπορείς να επισκευάσεις τα πεζοδρόμια, πώς θα κατασκευάσεις προπονητήριο; Όταν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τους εκατοντάδες σπασμένους λαμπτήρες, να καθαρίσεις τους βρώμικους κάδους, να κλείσεις (σωστά) τις χιλιάδες λακκούβες, να πληρώσεις τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης και τους γυμναστές (που τους χρωστάς συνολικά οκτώ δεδουλευμένους μήνες), πώς θα κατασκευάσεις κολυμβητήριο, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα;   

Σου έμειναν περίπου δύο χρόνια θητείας, μην τα σπαταλήσεις κι αυτά όπως τα πρώτα δυόμισι, κάνε και κάτι χρήσιμο.

Σπύρος Παπασπύρος

Σ/χης ε.α., πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet