“Οικουμενική” και στον Δήμο Αγ. Παρασκευής ζητεί ο Σπ. Παπασπύρου
Πολιτική

“Οικουμενική” και στον Δήμο Αγ. Παρασκευής ζητεί ο Σπ. Παπασπύρου

Τον δικό του απολογισμό για το έργο της δημοτικής Αρχής Αγίας Παρασκευής κάνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της πόλης και μέλος της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας, Σπύρος Παπασπύρος.

Καμία πρόοδο δεν βλέπει στην πόλη ο κ. Παπασπύρος, έπειτα από ενάμιση χρόνο δημαρχίας του Γιάννη Σταθόπουλου και θεωρεί ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε «τέλμα». Ως λύση για την αποτελμάτωση του Δήμου προτείνει τη συνεργασία της δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων παρατάξεων. Να ενώσουν δηλαδή όλοι τις δυνάμεις τους «από τον σχεδιασμό έως τη διεκδίκηση και την εκτέλεση», όπως αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Μήπως ήλθε η ώρα;

Μετά από ενάμισι χρόνο δημαρχίας του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά ότι υπάρχει κάποια πρόοδος στην πόλη μας. Ακόμη και στελέχη της δημοτικής Αρχής παραπονούνται γι΄ αυτό, όχι ακόμη δημόσια αλλά σε off the record συζητήσεις. Στο μόνο που υπήρξε όντως μια «πρόοδος» (αν μπορεί να χαρακτηρισθεί έτσι), ήταν η αύξηση του αριθμού (και του κόστους) των εκδηλώσεων. Τις οποίες, βεβαίως, κακώς ονομάζουν πολιτιστικές, αφού  είναι απλά ψυχαγωγικές. Τι έγινε λοιπόν αυτόν τον ενάμισι χρόνο;

  • Υποσχέσεις και εξαγγελίες που δεν τηρήθηκαν ή που δεν μπορούν να τηρηθούν (προπονητήριο, πεζογέφυρες, κολυμβητήριο, αθλητικό κέντρο, Μπαρμπίκα, βυθιζόμενοι κάδοι, κ.ά.).
  • Αδυναμία λειτουργίας κοινωνικών δομών και διοικητικών λειτουργιών (το κοινωνικό φροντιστήριο υπολειτουργεί, δεν έχει εκλεγεί ακόμη Συμπαραστάτης του Δημότη, οι διάφορες επιτροπές που συγκροτήθηκαν, όπως λόγου χάρη αυτή για την αξιοποίηση του Γιαβάσειου, αυτή της αδελφοποιήσεως κ.ά., δεν συνεδρίασαν ποτέ ή μόνο μια φορά για τον τύπο).
  • Παντελής έλλειψη διεκδικήσεων (το Β5 η δημοτική Αρχή ακόμη το σαμποτάρει, 10 μήνες τώρα δεν κάνει τίποτε για να πείσει το ΥΠΕΚΑ να ηλεκτροδοτήσει την πεζογέφυρα Γελαδάκη, καμία ενέργεια για τη χρηματοδότηση κατασκευής νέου ιδιόκτητου Βρεφονηπιακού Σταθμού, καμία ενέργεια για την εκδίωξη του καταπατητή δημοτικής περιουσίας κι ένα σωρό άλλα).
  • Έλλειψη σχεδιασμού και σπασμωδικές «παρεξηγήσιμες» κινήσεις (επιχείρηση εσπευσμένης αγοράς, με το «έτσι θέλω», αμφισβητήσιμου ακινήτου, επιχείρηση ενοικιάσεως ακριβών γραφείων, ενώ υπάρχει ανεκμετάλλευτη δημοτική ακίνητη περιουσία).
  • Αντιδημοκρατικές και αλαζονικές συμπεριφορές (τρομοκρατία σε βάρος μερίδος του Τύπου, αυταρχική συμπεριφορά σε βάρος πολιτών, προσπάθεια φιμώσεως της αντιπολιτεύσεως αλλά και συμβούλων της συμπολιτεύσεως, έλλειψη διαβουλεύσεως και ενημερώσεως και άρνηση απαντήσεως σε ερωτήματα  της αντιπολιτεύσεως).

Αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος, όσων έχουν οδηγήσει τον Δήμο σε τέλμα. Υπάρχει λύση για την αποτελμάτωση; Φυσικά και υπάρχει, αρκεί η δημοτική Αρχή να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να αλλάξει τη στάση της. Να πάψει να υπόσχεται πράγματα που και η ίδια ξέρει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει και να αντιληφθεί ότι η αντιπολίτευση δεν είναι εχθρός. Μήπως ήλθε η ώρα, για τη δημοτική Αρχή, να αντιληφθεί ότι ΔΕΝ μπορεί μόνη της, δεδομένων και των συνθηκών στη χώρα; Επειδή είναι βέβαιο, αξιωματικά τουλάχιστον, ότι όλες οι παρατάξεις επιθυμούν την πρόοδο του Δήμου, μήπως θα έπρεπε να ζητήσει τη συνδρομή τους από τον σχεδιασμό έως τη διεκδίκηση και την εκτέλεση; Στο Δημοτικό Συμβούλιο μετέχουν δύο παρατάξεις που διοίκησαν τον Δήμο, μια παράταξη που επί πολλά χρόνια ασχολείται με τα κοινά και δύο νέες παρατάξεις. Μήπως έφθασε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενώσουν τις δυνάμεις τους; Δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει μια κοινή συνισταμένη, που δεν είναι δύσκολο να βρεθεί.  Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η δημοτική Αρχή θα το σκεφθεί καν αυτό, πόσο μάλλον θα το πράξει. Αλλά έτσι, το 2019 στον απολογισμό της για τη θητεία της, θα μιλάμε μόνο για το πόσο όμορφα στόλισε την πόλη τα Χριστούγεννα και πόσο ωραία «Κούλουμα» διοργάνωσε.

Υ.Γ. Θα πρότεινα σε όλους τους μετέχοντες στα κοινά της πόλεώς μας, να μην δίνουν σημασία σε κάποιες έξαλλες και αλλοπρόσαλλες «δημοσιογραφικές γραφίδες», που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και τον διχασμό για να δικαιολογούν τη θλιβερή παρουσία τους. Δεν επηρεάζουν και δεν πείθουν κανέναν, πλην ίσως κάποιων ελαχίστων. Είναι σοφό να προσέχουν (οι μετέχοντες στα κοινά) το τι εκφεύγει του έρκους των οδόντων τους. Οι πραγματικά όμως ηγετικές φυσιογνωμίες παραμερίζουν τις προσωπικές τους πικρίες, όταν πρόκειται για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Σπύρος Παπασπύρος

Σ/χης ε.α., πρ. δημοτικός σύμβουλος Αγία Παρασκευή η πόλη μας, μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet