Η σακούλα με τα χιλιάδες ευρώ και το ερώτημα του Σωτ. Ησαΐα
Πολιτική

Η σακούλα με τα χιλιάδες ευρώ και το ερώτημα του Σωτ. Ησαΐα

Παλιές… δυσάρεστες σελίδες του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής ανέσυρε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σωτήρης Ησαΐας στη συνεδρίαση του Σώματος την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016.

Ειδικότερα, ο κ. Σωτ. Ησαΐας αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που είχε συμβεί εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε ως πρωταγωνιστές πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ (Νομικό Πρόσωπο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) και τον τέως δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά και το οποίο είχε οδηγήσει στην κατάθεση μήνυσης εκ μέρους του τελευταίου.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου, αφορούσε σε ένα ποσό από συνδρομές του ΠΑΟΔΑΠ, ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, το οποίο διακινήθηκε σε μία πλαστική σακούλα εντός της αίθουσας συνεδριάσεων.

Για τη συγκεκριμένη μήνυση ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος ζητούσε επιμόνως από τον δήμαρχο να πληροφορηθεί την εξέλιξή της, αγνοώντας μάλιστα επιδεικτικά την προσπάθεια του κ. Β. Ζορμπά να δώσει σχετικές εξηγήσεις, για να λάβει τελικώς απάντηση από τον νυν πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρη Παπαμιχαήλ ότι, λόγω της ποινικής διάστασης της υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν δύναται να δημοσιοποιηθεί κάποιο στοιχείο, αλλά όταν θα υπάρξει κάτι νεότερο θα ενημερωθεί το Σώμα.

Και ναι μεν, είχε δίκιο ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ ότι δεν μπορεί να κοινοποιηθούν στην παρούσα φάση τα σχετικά στοιχεία, αλλά δεν είχαν δίκιο όσοι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη μήνυση του τέως δημάρχου δεν “κληροδοτείται” στον επόμενο. Φανταζόμαστε ότι η μήνυση αυτή δεν αφορά σε αντιδικία μεταξύ δύο φυσικών προσώπων, αλλά προσώπων που εκπροσωπούσαν δύο συγκεκριμένους θεσμούς για ζήτημα που αφορούσε στους θεσμούς αυτούς. Άρα,υπάρχει συνέχεια, την οποία και πρέπει -όταν αυτό είναι νομικώς αποδεκτό- να πληροφορηθεί ο δημότης Αγίας Παρασκευής, πολλώ μάλλον όταν τα χρήματα στα οποία έκανε αναφορά ο κ. Σωτ. Ησαΐας προέρχονται από τις τσέπες δημοτών.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Σωτ. Ησαΐας δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει το θέμα να… περάσει έτσι, αφού επανέρχεται και με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ουσιαστικά επαναφέρει το ερώτημα που έθεσε στο Σώμα.

Και εδώ αρχίζουν τα δημοσιογραφικά ερωτήματα. Πώς δικαιολογείται η κατάθεση ενός ερωτήματος που φάνταζε “ξεκάρφωτο” σε μία συνεδρίαση που δεν αφορούσε θέμα που σχετιζόταν με τον ΠΑΟΔΑΠ; Γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για να θέσει το εν λόγω ερώτημα ο κ. Σ. Ησαΐας; Γιατί έδειξε τόση επιμονή να απαντήσει στο ερώτημα ο δήμαρχος και όχι ο επικεφαλής της παράταξης, στην οποία ακόμη ανήκει, Β. Ζορμπάς;

Ουδείς μπορεί να μπει στο μυαλό του κ. Σωτ. Ησαΐα και να φανταστεί τι μπορεί να επιδιώκει με αυτήν του την κίνηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει δώσει δείγματα ότι μόνο τυχαίες δεν είναι οι παρεμβάσεις του. Οπότε, μάλλον σχετικά σύντομα θα φανούν οι προθέσεις του, είτε μέσω του ίδιου, είτε μέσω της αντίδρασης αυτών προς τους οποίους, κατά κάποιον τρόπο, πετά το γάντι…

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του κ. Σωτ. Ησαΐα:

Έχουν περάσει πάνω από 4 χρόνια, όταν σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, γίναμε θεατές ενός τρισάθλιου περιστατικού, βλέποντας χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και κατ’ επέκταση των δημοτών και κατοίκων της πόλης μας, να περιέχονται σε μία πλαστική σακούλα, τα οποία ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του ΠΑΟΔΑΠ πέταξε στο έδρανο του πρώην δημάρχου και αυτός με τη σειρά του κάτω στο πάτωμα.

Ακολούθησε μήνυση απο τον πρώην δήμαρχο, χωρίς όμως ποτέ να ενημερωθεί το Σώμα και οι κάτοικοι της πόλης μας για την έκβαση της υπόθεσης.

Στη χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, απευθυνόμενος αποκλειστικά στον σημερινό δήμαρχο κ. Ιωάννη Σταθόπουλο, του έθεσα το ερώτημα εάν από πλευράς του Δήμου Αγίας Παρασκευής έχει κλείσει η υπόθεση οριστικά και εάν όχι, να ενημερώσει εγγράφως με κάθε λεπτομέρεια το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δέν γνώριζε να μου απαντήσει και δεσμεύτηκε να ρωτήσει τη νομική υπηρεσία του Δήμου μας, για να προβεί στην έγγραφη απάντησή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet