Να «επανέλθει στη νομιμότητα» καλεί τον δήμαρχο ο Β. Ζορμπάς
Πολιτική

Να «επανέλθει στη νομιμότητα» καλεί τον δήμαρχο ο Β. Ζορμπάς

Να «επανέλθει στη νομιμότητα» καλεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την υλοποίηση του έργου «Διερεύνηση χωρικής στρατηγικής παρεμβάσεων και προτεραιοτήτων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής».

Βασιζόμενος σε έγγραφο του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο οποίο επισημαίνεται ότι το έργο αυτό είναι «μελετητικό» και όχι «ερευνητικό» και ως εκ τούτου πρέπει να διεξαχθεί διαγωνισμός και όχι να γίνει απευθείας ανάθεση αυτού, αναμένει από τον δήμαρχο και τη διοίκησή του τη νόμιμη διαδικασία.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος να επανέλθει στη νομιμότητα

Άμεση ήταν η παρέμβαση του ίδιου του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργου Στασινού, στην καταγγελία που του κοινοποιήθηκε από την παράταξή μας, όπως κατατέθηκε στον Δήμο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δημοσιοποιήσαμε στις 7 Απριλίου 2016. Η καταγγελία αφορούσε στην απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, ανάθεση προγράμματος σε Εργαστήριο του ΕΜΠ, από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ύψους 64.000 ευρώ, κατά παράβαση βασικών προϋποθέσεων του νόμου.

Η δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου είχε αυθαίρετα ονομάσει το πρόγραμμα «ερευνητικό», αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό τη διαγωνιστική διαδικασία, για να καταφέρει να το αναθέσει απευθείας σε συγκεκριμένο Εργαστήριο του ΕΜΠ.   

Το έγγραφο του προέδρου του ΤΕΕ, χωρίς να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, αποφαίνεται ότι το έργο που αναφέρεται στην επίμαχη σύμβαση δεν είναι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, «ερευνητικό» αλλά «μελετητικό» και σαν τέτοιο, όφειλε η διοίκηση του Δήμου να το αναθέσει ακολουθώντας τις διατάξεις του νόμου 3316/2005 περί «Ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών», δηλαδή με διαγωνιστική διαδικασία. Σ΄ αυτήν, βάσει συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών, μπορούν διαγωνιζόμενοι με τα νόμιμα προσόντα να καταθέσουν τις προσφορές τους, προκειμένου να επιλεγεί από αυτές η πλέον συμφέρουσα για τους δημότες της Αγίας Παρασκευής.

Να ληφθεί υπόψη ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι ΝΠΔΔ και, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα της ίδρυσής του, αποτελεί τον θεσμοθετημένο Τεχνικό Σύμβουλο του Ελληνικού Κράτους. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του μελετά οποιοδήποτε σχετικό επιστημονικό, τεχνικό, τεχνοοικονομικό ή αναπτυξιακό θέμα που ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο, γνωμοδοτεί για θέματα της αρμοδιότητάς του και ασκεί στα μέλη του την πειθαρχική εξουσία όπως ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις του ιδρυτικού του νόμου.

Μετά από το έγγραφο αυτό του προέδρου του ΤΕΕ, αλλά και όσα νομικά και άλλα επιχειρήματα έχουμε καταθέσει, αναμένουμε από τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τη διοίκησή του, να επανέλθουν στη νομιμότητα.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Δείτε το έγγραφο του ΤΕΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet