“Είναι νόμιμες & ηθικές οι μελέτες των πρ. δημάρχων Αγ. Παρασκευής;”
Πολιτική

“Είναι νόμιμες & ηθικές οι μελέτες των πρ. δημάρχων Αγ. Παρασκευής;”

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, με το οποίοι εγκαλούσε τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, για τον τρόπο ανάθεσης του έργου  «Διερεύνηση χωρικής στρατηγικής παρεμβάσεων και προτεραιοτήτων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής» (Να «επανέλθει στη νομιμότητα» καλεί τον δήμαρχο ο Β. Ζορμπάς), ο τέως δημοτικός σύμβουλος της πόλης Φώτης Αλεξόπουλος, σε δική του ανακοίνωση, αναρωτιέται εάν και οι υπόλοιπες μελέτες των τελευταίων 15 ετών ήταν “νόμιμες” και “ηθικές” και ζητεί να τεθούν κι αυτές υπόψη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως έγινε και με την επίμαχη “μελέτη Σταθόπουλου”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο κ. Φ. Αλεξόπουλος αναφέρει:

Οι υπόλοιπες μελέτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι Νόμιμες και Ηθικές;

Δεν θα σχολιάσω την επιστημονική άποψη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το συμβουλευτικό πόρισμα της «μελέτης» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αξίας 64.500 ευρώ. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Άλλωστε, τα επιμελητήρια έχουν τον επίσημο θεσμικό ρόλο του γνωμοδοτικού & συμβουλευτικού οργάνου και ο καθένας από όλους εμάς μπορεί να προσφύγει και να ζητήσει τις επιστημονικές συμβουλές του.

Ο λόγος αυτής της παρέμβασής μου είναι να απαιτήσω από το ΤΕΕ και την επιστημονική του άποψη για τις μελέτες διοικήσεων Ζορμπά, Γιαννακόπουλου κ.λπ. (π.χ, μελέτη Γιαβάσειου, αξίας 245.000 ευρώ, που ήρθε ένα… αυγουστιάτικο φεγγάρι προς ψήφιση στο Δ.Σ., όταν πανελλαδικώς αλλά και στην Ευρώπη όλα τα Δημοτικά Συμβούλια είναι κλειστά (εάν δεν απατώμαι, ακόμα και της Αλάσκας είναι κλειστό τον Αύγουστο…). 

Άλλωστε θεωρώ ότι οφείλουν από μόνοι τους οι προηγούμενοι δήμαρχοι να δώσουν στο ΤΕΕ τις μελέτες που αυτοί υπέγραψαν για να τις μελετήσει και να εκδώσει επιστολή γνησιότητας, όπως έκανε και με την υπόθεση “μελέτης Σταθόπουλου”.

Ελπίζω οι προηγούμενοι δήμαρχοι να μην έχουν πρόβλημα, αφού θεωρούν ότι όλα είναι Νόμιμα και Ηθικά.

Έτσι για να έχουμε και μια συνολική άποψη για τις μελέτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής εμείς οι Πολίτες.

Τέλος, θα γνωρίσουμε και πόσα χρήματα έχουν σπαταληθεί τα προηγούμενα χρόνια από τα ταμεία του Δήμου για μελέτες και για ποια δημοτικά έργα. Έτσι, βρε παιδί μου, σαν 15ετή διοικητικό απολογισμό διαφάνειας.

Θα πρότεινα δε, ότι όποια μελέτη δεν είναι νόμιμη, ηθική και εφαρμοστέα, να πληρώνεται ως οφειλή μέσω ΔΟΥ από τους “παρελθόντες” δημάρχους.

Αυτό κύριοι του ΤΕΕ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους και τα έσοδα από τις μη νόμιμες μελέτες να κατατίθενται στο Ταμείο κατά της Φτώχειας.

Με το παραπάνω έλεγχο άλλωστε θα αντιμετωπίστε και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, προστατεύοντας το επάγγελμά σας.

Άντε λοιπόν κύριοι του ΤΕΕ να σας δούμε. Ζητήστε τα “συρτάρια”, από τους Δήμους , κύριοι του ΤΕΕ και μελετήστε τα. Και φυσικά μην ξεχάσετε τα “συρτάρια” του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 
Ανοίξατε “τον ασκό του Αιόλου» και θα πρέπει να το κλείσετε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet