Φυσάει Κόντρα: Να ψηφιστεί ή όχι το ασφαλιστικό κ. Σταθόπουλε;
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Να ψηφιστεί ή όχι το ασφαλιστικό κ. Σταθόπουλε;

Σκληρή επίθεση στη στάση που επιδεικνύει η δημοτική Αρχή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ασκεί η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα, κατηγορώντας την ότι αποφεύγει να απαντήσει στο εάν συμφωνεί στο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ή όχι.

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική κίνηση αναφέρει:

Αυτές τις μέρες τα μάτια όλων ήταν δικαιολογημένα στραμμένα στην κεντρική πολιτική σκηνή όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφιζε το νομοσχέδιο έκτρωμα που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και βαθαίνει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Μεγάλες αντιδράσεις, απεργίες καταλήψεις, διαδηλώσεις. Σε αυτό το κλίμα, δημοτικές παρατάξεις, και το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, ζητήσαμε την κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων. Ο δήμαρχος και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να παραστήσουν τους κουφούς και να βγάλουν την… υποχρέωση με μια ανακοίνωση – μνημείο διγλωσσίας και υποκρισίας

Μίλησε λοιπόν ο δήμαρχος κ. Σταθόπουλος και είπε:

«Το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που εισήχθη προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα του 3ου Μνημονίου που ψήφισε η πλειοψηφία του, και προϋπόθεση της αναμενόμενης αξιολόγησης. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη γνώση ότι το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο πλήττει τους εργαζόμενους του Δήμου και τους συμπολίτες μας (ιδιαίτερα τις μελλοντικές γενιές), στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι θίγονται και απαιτούμε μεταρρυθμίσεις που ως στόχο θα έχουν την ισονομία και την κοινωνική Δικαιοσύνη».

«Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα του μνημονίου», λέει ο κ. δήμαρχος. Εκείνο που δεν λέει είναι ότι στις 17 Ιούλη του 2015 ΣΤΗΡΙΞΕ το μνημόνιο στη συζήτηση που προκάλεσε το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ. Ακόμα και τώρα, που κορυφώνεται η αντιλαϊκή λαίλαπα, παίζει με τις λέξεις και αρνείται να απαντήσει: ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Και βέβαια, αποφεύγει να απαντήσει γιατί αρνήθηκε να συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο. Ίσως η τραυματική εμπειρία της καλοκαιρινής συζήτησης για το μνημόνιο να μην έχει ξεπεραστεί.

Μπορεί κάποιος να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ. Σίγουρα δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα. Ο κ. Σταθόπουλος νομίζει ότι θα το καταφέρει. Νομίζει πως μπορεί ενώ αυτός και η παράταξή του είναι θλιβεροί απολογητές της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή να διεκδικεί και τον τίτλο του «συμπαραστάτη των αγωνιζόμενων». Είναι πολύ γελασμένοι. Επέλεξαν να ταυτιστούν με μια κυβέρνηση που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων, διαλύοντας τις ζωές των ανθρώπων. Με μια κυβέρνηση που, επιπλέον, με τον πιο αισχρό τρόπο, ποδοπάτησε τις ελπίδες όσων τη στήριξαν. Με μια τέτοια κυβέρνηση ταυτίστηκε ο κ. Σταθόπουλος κι η παράταξη του, θα την ακολουθήσει στην προδιαγεγραμμένη πορεία της.

Από την άλλη, εμείς έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά. Σταθερά στις μικρές και μεγάλες μάχες για να ακυρωθούν στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Για να συντονίσουμε το βήμα μας με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις, σε κάθε μέτωπο που ανοίγεται. Με αφετηρία την εκδήλωση – συζήτηση για το θέμα των προσφύγων, την Παρασκευή 13 Μάη, 7.00 μ.μ. στην πλ. Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet