Σπ. Παπασπύρος: Στο απόσπασμα η κριτική προς τη διοίκηση του Δήμου
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Στο απόσπασμα η κριτική προς τη διοίκηση του Δήμου

«Απεχθάνεται κάθε είδους κριτική η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής» σύμφωνα με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρο Παπασπύρο.

Ο κ. Παπασπύρος κάνει λόγο για πρόεδρο Νομικού Προσώπου του Δήμου που χρησιμοποίησε «τρομοκρατικές μεθόδους» και «απείλησε με μηνύσεις ιστοσελίδα» για άρθρα κριτικής. «Κινδυνεύουμε όλοι όσοι κρίνουμε τη διοίκηση να λάβουμε απειλητικά e-mail και να  βρεθούμε κατηγορούμενοι;» διερωτάται ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Η κριτική στο απόσπασμα

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, η άσκηση κριτικής στην «εξουσία» είναι αυτονόητη. Ο κάθε πολίτης, ο κάθε δημοσιογράφος, ο οιοσδήποτε, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνει τη Διοίκηση. Η κριτική μπορεί να είναι καλόπιστη ή κακόβουλη, ήπια ή σκληρή ή και υπερβολική ακόμη. Η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να δέχεται το δικαίωμα όλων να την κρίνουν για τα έργα, τις πράξεις ή τις παραλείψεις της. Δεν είναι βεβαίως υποχρεωμένη να αποδέχεται την κριτική αυτή και, αν θεωρεί ότι αδικείται, δικαιούται να απαντά με επιχειρήματα και μάλιστα (κατά την άποψή μου) η απάντηση μπορεί να είναι τόσο οξεία όσο και η κριτική. Αυτά, σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Θεωρείται πλέον δεδομένο, ότι η διοίκηση του δικού μας Δήμου δεν έχει και πολύ καλή σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι γνωστό ότι απεχθάνεται κάθε είδους κριτική, που θεωρεί ότι ουδείς δικαιούται να της ασκεί.

Για άλλη μια φορά, αντί να απαντήσει με επιχειρήματα σε δημοσιεύματα, που κατά την άποψή της την αδικούσαν, χρησιμοποίησε τρομοκρατικές μεθόδους. Την προηγούμενη φορά, να θυμίσω, πρόεδρος Νομικού Προσώπου (Ν.Π.) ενεργώντας και ως πληρεξούσιος του δημάρχου, άρα εν γνώσει και με την άδειά του, απείλησε, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με μηνύσεις ιστοσελίδα της πόλεως, για επώνυμο άρθρο που τον έκρινε. Μάλιστα, επισκέφθηκε το αστυνομικό Τμήμα μεταμεσονύκτιες ώρες και ζήτησε να πάρουν τηλέφωνο στην ιστοσελίδα και να μεταφέρουν την απειλή του, ζητώντας επιτακτικά να «κατέβει» το άρθρο. Τώρα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Όχι μόνο απείλησε, ιδιωτικά, πάλι με μηνύσεις ιστοσελίδα, για άρθρα κριτικής, αλλά επεχείρησε στη συνέχεια να εμπλέξει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π. για να εγκρίνουν την υποβολή ενδίκων βοηθημάτων (όπως τα ονόμασε), για θέμα από το οποίο ο ίδιος και μόνο θεώρησε ότι είχε  θιγεί. Γιατί, για να πληρώσει το Ν.Π. τα έξοδα των νομικών βοηθημάτων; Για να καταστήσει «συνενόχους» της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής αυτής διαδικασίας και τα μέλη του συμβουλίου;

Ως πού θα φθάσει το κατάντημα της δημοτικής Αρχής; Κινδυνεύουμε όλοι όσοι την κρίνουμε να λάβουμε απειλητικά e-mail και να  βρεθούμε κατηγορούμενοι; Κινδυνεύουν ακόμη και οι πολίτες που γράφουν επικριτικά σχόλια για τη δημοτική Αρχή στο Facebook; Αν ο δήμαρχος και οι περί αυτόν δεν αντέχουν την κριτική, έχουν δύο επιλογές: Ή να παραιτηθούν ή εν πάση περιπτώσει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Σπύρος Παπασπύρος

Σ/χης ε.α., πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet