Nίκη των Πολιτών: Τα αντιπλημμυρικά των προηγούμενων δημοτικών αρχών προστάτευσαν την Αγ. Παρασκευή από τον «Μπάλλο»
Κοινωνία

Nίκη των Πολιτών: Τα αντιπλημμυρικά των προηγούμενων δημοτικών αρχών προστάτευσαν την Αγ. Παρασκευή από τον «Μπάλλο»

Η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλου, τονίζει ότι οι καταρρακτώσεις βροχές στις 14 και 15 Οκτωβρίου δεν προκάλεσαν σοβαρές επιπτώσεις στην πόλη επειδή «οι προηγούμενοι δήμαρχοι έκαναν σχετικά έργα». Παράλληλα τονίζει ότι η διοίκηση του νυν δημάρχου, Βασίλη Ζορμπά, δεν έχει προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα.

Η Νίκη των Πολιτών αναφέρει σχετικά:

«Από το 2014 που αναλάβαμε τον Δήμο μέχρι το 2019 τριπλασιάσαμε το δίκτυο αγωγών ομβρίων της Αγίας Παρασκευής, ανεβάζοντας την κάλυψη της πόλης από 13% σε 40%, με αντιπλημμυρικά έργα που προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη σημεία της πόλης με σοβαρό πρόβλημα μερικές φορές).

»Σημειώνω ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή το διάστημα 2011-14 (Β. Ζορμπάς) δεν έκανε εντελώς κανένα αντίστοιχο έργο, ενώ αντίθετα αρκετοί προηγούμενοι δήμαρχοι έχουν κάνει.

»Έτσι, οι καταρρακτώδεις βροχές στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2021 δεν προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην Αγία Παρασκευή.

»Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατασκευάστηκαν αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων και με αυτό τον τρόπο θωρακίσαμε την πόλη μας στις οδούς Θήρας, Τσιμισκή, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη, Πατρόκλου και Δραγατσανίου στο Κοντόπευκο, Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγάλου Σπηλαίου στον Τσακό, Θερίσου, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Πευκάκια.

»Ακολούθησε ασφαλτόστρωση στις οδούς Πεντέλης, Χίου και Ολυμπίας στο Κοντόπευκο, στις οδούς Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων στα Πευκάκια και στις οδούς Βορρά και Γραβιάς στον Άη Γιάννη.

»Δημοπρατήσαμε στις αρχές Ιανουαρίου 2019 νέο έργο όμβριων στις οδούς Σπάρτης, Γραβιάς, Αιγαίου Πελάγους (έγινε) και Αμαρυλλίδος στον Άη Γιάννη, Καλαβρύτων (έγινε) στον Τσακό και Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο.

»Τέλος, εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου, και δημοπρατήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων σε 15 οδούς στα Πευκάκια (Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου, Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα, Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet