O ΠΑΟΔΑΠ απαντά στις “αιχμές” για τον δημοτικό κινηματογράφο
Πολιτική

O ΠΑΟΔΑΠ απαντά στις “αιχμές” για τον δημοτικό κινηματογράφο

Να ξεκαθαρίσει κάποιες από τις “αιχμές” που αφέθηκαν για τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Θανάσης Βέγγος” στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας  Παρασκευής, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 (Στο «Σταύρος Κώτσης» οι προβολές, στο Δ.Σ. «κόβουν εισιτήρια») επιχειρεί με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), πρόεδρος του οποίου είναι ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση γίνεται λόγος τόσο για τις υποδομές του χώρου όπου φιλοξενείται ο κινηματογράφος, όσο και για την καταγγελία για τη διαφήμιση συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΟΔΑΠ:

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “Θανάσης Βέγγος”, ο οποίος  λειτούργησε και πάλι μετά από ένα χρόνο διακοπής (2014), αγκαλιάσθηκε από τους συνδημότες μας.

Η λειτουργία του γίνεται στον υπαίθριο χώρο προβολών και παραστάσεων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη), ο οποίος αποτελεί μία επιπλέον πολιτιστική υποδομή, την οποία δημιούργησε ταχύτατα η δημοτική Αρχή Γιάννη Σταθόπουλου, με πλήρη από πάσης απόψεως φάκελο ασφαλείας, νυκτοφύλαξης, υγιεινής, πυροπροστασίας, χρήσεως γης, προεγκρίσεως αδείας και τελικής αδειοδοτήσεως.

Η καταψήφιση της αδειοδοτήσεως από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου (όχι 4, λευκά 2, αποχές 2) κατά τη συνεδρίαση της 20ής Ιουλίου 2015 συνιστά σαφή αντιπολιτευτική επιλογή.

Σχετικώς δε με προφορική «καταγγελία» επιχείρησης, λειτουργούσας με το σύστημα της δικαιόχρησης και διαφημιζόμενης στον άνω υπαίθριο χώρο, από τον Οργανισμό γνωστοποιείται ότι, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στους ειδικούς χώρους διαφημίσεων φιλοξενούνται υποδεικνυόμενες διαφημιστικές πινακίδες τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες αφενός μεν λειτουργούν απολύτως νομίμως και αφετέρου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυτών δεν προσβάλλουν ούτε το κοινό αίσθημα, ούτε τον πολιτιστικό χαρακτήρα του Πάρκου.

Ο Οργανισμός και οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις δεν αναζητούν ποινικά μητρώα, πλην των περιπτώσεων, που αυτό επιβάλλεται εκ του Νόμου. Προς απόκρουση όμως της επίμονης προσπάθειας συγκεκριμένων κύκλων να μειώσουν τη μεγάλη επιτυχία της δημοτικής Αρχής να προσφέρει στους συνδημότες μας -μετά από ένα χρόνο διακοπής- ποιοτικές κινηματογραφικές προβολές, στις όλως εκτακτες συνθήκες που επικράτησαν, ζητήθηκε και έγινε δεκτή η αναστολή της ανωτέρω διαφημιστικής καλύψεως, έως τη διερεύνηση της βασιμότητος και νομιμότητος της εν αρχή «καταγγελίας», για την οποία και ευχαριστούμε πάντα ενδιαφερόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος και ο ΠΑΟΔΑΠ θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους προς οφελος των συνδημοτών μας και με νέες επενδύσεις και παροχές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet