Αποκριάτικο γλέντι με πολύ χορό στην Αγία Παρασκευή
Πολιτισμός

Αποκριάτικο γλέντι με πολύ χορό στην Αγία Παρασκευή

Μια πολύ όμορφη αποκριάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου, στην πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στο Κοντόπευκο από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Οι πολλοί κάτοικοι που συμμετείχαν, και ιδιαιτέρως τα παιδιά, γλέντησαν και χάρηκαν με αποκριάτικα και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, με μασκαρέματα και έθιμα.

Υπεύθυνη και ψυχή της γιορτής ήταν η Βασίλω Ιωάννου που κράτησε ψηλά το κέφι, τη διάθεση και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα αισθητή έκαναν την παρουσία τους το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης, οι σύλλογοι Ηπειρωτών και κατοίκων  Κοντόπευκου, οι Κουδουνάτοι Μεσότοπου Λέσβου που ξεσήκωσαν τον κόσμο με πειράγματα, χορό και φυσικά με τα κουδούνια τους, όπως και τα ΑμεΑ με τα γαϊτανάκια τους.

Παρόντες στη γιορτή ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι Ελισάβετ Πετσατώδη, Ιωάννης Σιδέρης και Κωνσταντίνος Χατζηανδρέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τερψιχόρη Γκιόκα, Παναγιώτης Γκόνης, Χρύσα Κολώνια, Γιάννης Λογοθέτης και Στέλλα Ψύλλα και πολλοί εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Ο Δήμος και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής έδωσαν τα επόμενα γιορτινά ραντεβού στο κλειστό Γυμναστήριο της οδού Νότου το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 10:00 π.μ. στην αποκριάτικη γιορτή των Παιδικών Σταθμών και την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, στις 11:00 π.μ. στα παραδοσιακά Κούλουμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet