«Αυλαία» με «Δον Κιχώτη» για το 10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής
Πολιτισμός

«Αυλαία» με «Δον Κιχώτη» για το 10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής

Με τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες, παράσταση που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας», αρχίζουν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στην Αγία Παρασκευή οι παραστάσεις του 10ου  Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν, κάθε βράδυ στις 8:30 μ.μ., έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και θα διεξάγονται στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρ. Στρατόπεδο «Σπυρούδη», Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή).

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Δον Κιχώτης ονειροπόλος και επηρεασμένος από ευτελή ιπποτικά βιβλία αναζητά παθιασμένα ιπποτικές περιπέτειες που φυσικά δεν υπάρχουν και τις επινοεί. Έτσι μπλέκεται σε απίστευτες καταστάσεις κωμικές και τραγικές, τις περισσότερες φορές εξευτελιστικές, και διασύρεται προκαλώντας αρχικά την έκπληξη και στη συνέχεια το χλευασμό των άλλων. Ο αιώνιος ιπποκόμος του, ο Σάντσο Πάντσα, άνθρωπος φιλόδοξος, ματαιόδοξος, που προτάσσει το προσωπικό συμφέρον, όμως χωρίς κακία, απλά κοντόφθαλμος και απαίδευτος, αντιλαμβάνεται και πολλές φορές εκμεταλλεύεται την ελαφρότητα του κυρίου του, τον οποίο όμως ακολουθεί πιστά προσδοκώντας κάποια οφέλη. Οι δύο ήρωες δεν είναι δύο ξεχωριστά πρόσωπα, αλλά δύο όψεις ενός ανθρώπου που περπατάει πάνω στη γραμμή που χωρίζει το καλό και το κακό.

Συντελεστές:

  • Θεατρική διασκευή: Τόνυ Παπαζαχαρίου
  • Σκηνοθεσία: Φάνης Κάσσιος
  • Κίνηση – Χορογραφία: Ναταλία Φεντόροβα-Βέρδου
  • Μουσική Επιλογή: Θεόδωρος Κανάκης
  • Κατασκευή κοστουμιών: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
  • Παίζουν οι: Άγγελος Κανδύλης, Σπύρος Δημόπουλος, Βασιλική Ντόκα, Αλέκα Τραχίλη, Κώστας Καλογεράς, Δέσποινα Χάλαρη, Μαριάννα Κουβάκη, Κώστας Μουρκίδης, Γιώργος Χατζησαββίδης, Έμα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Τριαντοπούλου, Μαρία Μπαρού, Τζίνα Λαψάνη, Μιχάλης Νικολόπουλος.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Η Γιαγιά» του Ντίνου Σπυρόπουλου. Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Γεωργία Αθανασιάδου.

Κάποιοι εποφθαλμιούν τη σύνταξη της γιαγιάς και πασχίζουν να την κρατήσουν στη ζωή βιώνοντας απίστευτες καταστάσεις.

Ένα έργο βασισμένο στην Ελλάδα του σήμερα. Μια Ελλάδα που προσπαθούμε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια στη ζωή χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ως «πολυμήχανα πλάσματα» θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και να πράξουμε.

Συντελεστές;

  • Φώτα – Ήχος: Νίκος ΖαννήςΘάνος Μουτής
  • Αφίσα – Πρόγραμμα: Σπήλιος Διαβολίτσης
  • Παίζουν: Σπύρος Αναστασίνης, Σπύρος Κορώνης, Γιώργος Γκιόκας, Κωστής Γεράκος.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 – 8:30 μ.μ.

«Ελένη» του Ευριπίδη, από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη» Έλλης Βοζικιάδου.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 – 8:30 μ.μ.

«Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή».

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, 7:30 μ.μ.

«Θεσσαλικός κύκλος» του Γιάννη Μαρκόπουλου, από τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο Αγίας Παρασκευής με την πολιτιστική ομάδα του ΠΑΜΕ.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, 8:00 μ.μ.

«Χοροταξιδευτόπερα», από τον Ερασιτεχνικό θίασο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής «Χοροταξιδευτές».

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet