Βράβευση της κοσμήτορος του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής Στέλλας Πριοβόλου
Κοινωνία

Βράβευση της κοσμήτορος του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής Στέλλας Πριοβόλου

Στις 12 Μαΐου 2023, στο Auditorium του Γαλλικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία μετάφρασης από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας σε συνεργασία με το ίδρυμα «Κώστας & Άρτεμις Κυριαζή».

Η ΕΕΜΛ ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προβολή των ελληνικών γραμμάτων στον έξω κόσμο, μέσα σε πνεύμα αμοιβαιότητας με άλλες εθνικές λογοτεχνίες. Πολλοί πνευματικοί άνθρωποι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια τότε, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αγιοπαρασκευιώτης αείμνηστος Κάρολος Μητσάκης, ιδρυτής και πρώτος κοσμήτωρ του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής.

Τα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο σε διακεκριμένους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους, για μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων από και προς την ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης και σε ινστιτούτα, αλλά και πνευματικά ιδρύματα που στηρίζουν και συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους προς αυτή την κατεύθυνση. Στη φετινή λαμπρή τελετή απονεμήθηκαν 12 βραβεία σε Έλληνες και ξένους λόγιους ανθρώπους. Η σημερινή κοσμήτωρ, ομότιμη καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ Στέλλα Πριόβολου βραβεύτηκε για τη μετάφραση του μεσαιωνικού έργου του 13ου αιώνα Carmina Burana- Veris et Amoris.

Δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος που ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» της έκανε τη μέγιστη τιμή να την εκλέξει ομόφωνα τακτικό μέλος του, ως την πρώτη εισελθούσα γυναίκα που κατέκτησε «ανδροκρατούμενο κάστρο» επισημαίνει σχετικώς ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) Σπύρος Παπασπύρος και προσθέτει:

«Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην κοσμήτορα κυρία Στέλλα Πριοβόλου για τις ιδιαίτερα τιμητικές αυτές διακρίσεις που κατέκτησε. Είναι τιμή για τον Δήμο μας το ότι η κυρία Στέλλα Πριοβόλου διατελεί κοσμήτωρ του Δημοτικού μας Λαϊκού Πανεπιστημίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet