Γίνονταν και… προφορικές αναθέσεις έργου στον ΠΑΟΔΑΠ;
Αθλητισμός

Γίνονταν και… προφορικές αναθέσεις έργου στον ΠΑΟΔΑΠ;

Μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης του δημοτικού χρήματος στην Αγία Παρασκευή προκαλεί  η αποκάλυψη που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συζήτησης για την έγκριση προϋπολογισμού και στοχοθεσίας οικονομικού έτους 2016 του Νομικού Προσώπου Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) κι ενώ είχαν προηγηθεί «τροχιοδεικτικά πυρά» από πλευράς μειοψηφίας, μέσω των ερωτημάτων δημοτικών συμβούλων, μία ερώτηση-παρέμβαση του προέδρου του Σώματος, Γεράσιμου Βλάχου, προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρη Παπαμιχαήλ, «έβγαλε είδηση».

Ειδικότερα, ο κ. Γερ. Βλάχος ρώτησε τον κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ τι θα κάνει με το ποσό των 23.000 ευρώ που διεκδικεί προμηθευτής του Νομικού Προσώπου, για έργο που υποστηρίζει ότι έκανε για τον ΠΑΟΔΑΠ, με «προφορική εντολή» της τέως διοίκησης του Δήμου και εάν «θα προχωρήσει σε καταλογισμούς» προς τους υπευθύνους.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ παραδέχθηκε ότι έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα με την υπόθεση, γιατί όντως έχει δεχθεί όχληση από συνάδελφό του (σ.σ.: δικηγόρο), ο οποίος τον ρώτησε εάν σκοπεύει ο Οργανισμός να καταβάλει την οφειλή του προς τον προμηθευτή ή ο τελευταίος να προχωρήσει σε κατάθεση σχετικής αγωγής.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι, όπως εξήγησε ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ, ότι ο προμηθευτής ισχυρίζεται πως «εκτέλεσε εκτεταμένο τεχνικό έργο, ύψους 23.000 ευρώ», με βάση «προφορική εντολή»(!) του κ. Κωνσταντίνου Τσιαμπά (σ.σ.: δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας) και «ενδεχομένως» του κ. Βασίλη Ζορμπά (σ.σ.: επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής), ενώ το έργο βασίστηκε σε «ανυπόγραφη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών»(!).

Αφού ενημέρωσε το Σώμα ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη στον Οργανισμό και έχει ζητηθεί από τον προμηθευτή αναλυτική περιγραφή των πραγματοποιούμενων εργασιών, ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ έκλεισε την τοποθέτησή του με το ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει, «να πληρώσω τον προμηθευτή, να τον αφήσω να κάνει αγωγή ή να τον παραπέμψω στον κ. Τσιαμπά;».

Ο τέως δήμαρχος έσπευσε να καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ να αφήσει τον εν λόγω προμηθευτή να καταθέσει αγωγή, ενώ παρέμβαση επί του θέματος έκανε και ο κ. Κων. Τσιαμπάς. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνεται «επίκληση ανυπόγραφων τεχνικών μελετών», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή με τον ΠΑΟΔΑΠ, κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, άρα δεν μπορούσε να έχει και εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τέλος, σχολίασε ότι «ουδέποτε δουλέψαμε στον Δήμο με προφορικές εντολές».

Η αλήθεια είναι ότι δημοσιογραφικά δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για την όλη υπόθεση, αφού ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του νυν προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ. Ωστόσο, το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού αφ’ ενός έχει να κάνει με τα χρήματα των δημοτών κι αφ’ ετέρου θέτει σοβαρά ζητήματα στον τρόπο διοίκησης του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου. Άρα, ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ έχει και τη νομική (λόγω της ιδιότητάς του ως πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ) και την ηθική υποχρέωση (ως εκλεγμένος από τον λαό της Αγίας Παρασκευής στο Δημοτικό Συμβούλιο) να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και να διασφαλίσει και το «τελευταίο ματωμένο ευρώ» (όπως συχνά αναφέρει και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Παπαγεωργίου) των δημοτών.

Με άλλα λόγια, είτε ο προμηθευτής όντως εκτέλεσε το έργο, οπότε πρέπει να καταβληθεί η πληρωμή του, είτε ουδέποτε υπήρξε αυτό το έργο, οπότε θα πρέπει να μην αφεθεί καμία σκιά να… πλανάται πάνω από τους κ.κ. Κων. Τσιαμπά και Βασ. Ζορμπά. Εκτιμούμε ότι είναι αρκετά εύκολο να διαπιστωθεί εάν έχουν πραγματοποιηθεί οι «εκτεταμένες τεχνικές παρεμβάσεις» του προμηθευτή και φυσικά να αναζητηθεί με ποιου την άδεια και στη βάση ποιας ανάθεσης έργου έγιναν αυτές.

Φανταζόμαστε ότι δεν ξεκίνησε κάποιο πρωί ένας προμηθευτής από το… πουθενά, μπήκε σε εγκαταστάσεις του ΠΑΟΔΑΠ, πραγματοποίησε εργασίες (που μάλλον, αφού ήταν εκτεταμένες, δεν θα κράτησαν μία μέρα…) και όλα αυτά τα έκανε χωρίς άδεια και χωρίς ουδείς να τον αντιληφθεί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet