Γ. Σταθόπουλος: Νίκη των ανθρώπων του Πολιτισμού κόντρα στην αδιαλλαξία Ζορμπά
Πολιτισμός

Γ. Σταθόπουλος: Νίκη των ανθρώπων του Πολιτισμού κόντρα στην αδιαλλαξία Ζορμπά

Για «άτακτη υποχώρηση» του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, στο θέμα της λειτουργίας του δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος», κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των Πολιτών».

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος «αναγκάστηκε, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση υπογραφών και τις αντιδράσεις κατά της αρχικής του απόφασης να μην λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου», να αναθεωρήσει τη στάση του.

«Υπενθυμίζουμε ότι με σαφήνεια προτείναμε τη λειτουργία του σινέ «Θαν. Βέγγος» με βάση τα μέτρα που θα καθορίσει η κυβέρνηση» τονίζει ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει:

«Παρά ταύτα είχε με κατηγορηματικό και αυταρχικό τρόπο απορρίψει τις προτάσεις μας, με επίκληση τη διασπορά του κορωνοϊού στον κινηματογράφο. Μία ημέρα, μάλιστα, πριν κατήργησε τον χρηματικό κωδικό για τη λειτουργία του».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο τέως δήμαρχος χαρακτηρίζει την όλη εξέλιξη ως «μία πρώτη μεγάλη νίκη των ανθρώπων του Κινηματογράφου και του Πολιτισμού στην Αγία Παρασκευή».

Ωστόσο, ο κ. Σταθόπουλος διαφωνεί με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην λειτουργήσει τον κινηματογράφο στο «Στ. Κώτσης», σημειώνοντας:

«Δεν θέλει βέβαια τις προβολές στο πάρκο “Στ. Κώτσης”, όπου δημιουργήσαμε έναν εξαιρετικό χώρο κινηματογράφου και θεάτρου (κάτι που λυσσαλέα πολέμησε) και λειτούργησε για πέντε καλοκαίρια με φοβερή επιτυχία. Προτείνει επαναφορά στο σχολείο στην οδό Νεαπόλεως, κάτι που σύσσωμη η σχολική κοινότητα απορρίπτει.

»Σε κάθε περίπτωση, η ήττα των απόψεών του (αφού όλοι μιλούσαμε για λειτουργία με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που θα ισχύσουν για όλους τους κινηματογράφους) είναι σημαντική επιτυχία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet