Δύο υπέροχα έργα παρουσιάστηκαν ένα… Σάββατο στη Βιβλιοθήκη
Πολιτισμός

Δύο υπέροχα έργα παρουσιάστηκαν ένα… Σάββατο στη Βιβλιοθήκη

Τα θεατρικά έργα «Λέλο και Στρουθ, διαφορετικοί!!! Φίλοι ή εχθροί;» και  «Ο γάμος της Ανεμί… ή μαγειρεύοντας μια ιστορία!» παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη» που πραγματοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.

Συγκεκριμένα, στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Λέλο και Στρουθ, διαφορετικοί!!! Φίλοι ή εχθροί;», μία συμμετοχική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μαρμελάδα, με τρεις ερμηνευτές, κούκλες, και μάσκες, βασισμένη στο παραμύθι του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Ένα έργο που βοηθάει τα παιδιά στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους αλλά και στην αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων.

Τα ζωντανά και πολύχρωμα σκηνικά, η ερμηνεία των ηθοποιών, η πρωτότυπη μουσική καθώς και ο ζωντανός ήχος από βιολί, συνέβαλαν στις ευχάριστες εντυπώσεις από μικρούς και μεγάλους. Κάτι που ενθουσίασε τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης ήταν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η ενεργή τους συμμετοχή στην υπόθεση του έργου, με ρόλους που έπαιξαν εφτά από τα παιδιά, φορώντας κουστούμια και υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών.

Τα παιδιά και τους γονείς καλωσόρισε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τερψιχόρη Γκιόκα.

Στο παράρτημα της Βιβλιοθήκης στο Κοντόπευκο παρουσιάστηκε, από την θεατρική ομάδα Plan… Bee, το θεατρικό έργο «Ο γάμος της Ανεμί… ή μαγειρεύοντας μια ιστορία!», βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του D.L΄Homme.

Τα παιδιά που παρακολούθησαν την παράσταση ενθουσιάστηκαν από τη δράση, την πλοκή, την απίθανη ερμηνεία της ομάδας με τα υπέροχα σκηνικά καθώς και από τη συμμετοχή τους στα «μαγειρέματα» της ιστορίας της παράξενης πριγκίπισσας Ανεμί. Η αφήγηση έδεσε αρμονικά με το θεατρικό παιχνίδι, με την κίνηση, τον χορό, τη ζωντανή μουσική, με τις υπέροχες νότες του ακορντεόν. Στο παραμύθι αυτό οι ρόλοι ανέδειξαν τον σωστό τρόπο διατροφής και τα παιδιά με τις σωστές διατροφικές επιλογές μεταμόρφωσαν τη χώρα της Κακοφαγίας σε χώρα της Καλοφαγίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet