«Ελευθέριος Βενιζέλος» στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

«Ελευθέριος Βενιζέλος» στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) διοργανώνει την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στις 20:00, στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7), με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και τη Γιούλη Ζήκου στον ρόλο της Έλενας Βενιζέλου.

Είναι η πρώτη φορά που η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, που χάραξε τον 20ό αιώνα, παρουσιάζεται μέσω της θεατρικής τέχνης στο κοινό. Ογδόντα χρόνια μετά τον θάνατό του, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την πλευρά των νικητών. Μέσα από μια αναμέτρηση με τον χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του. Τα νεανικά του χρόνια, η Κρήτη, οι έρωτες του, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του, υφαίνονται θεατρικά μέσα από τη σκηνοθετική δεινότητα του Γιάννη Μόρτζου, που συνάμα υποδύεται και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα.

«Με το έργο αυτό πραγματώνεται μια επιθυμία μου κι ένα όνειρο πολλών ετών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί τη σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας. Κι ο δικός μου σκοπός είναι να αποδώσω τη ζωή και το έργο του με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα», τονίζει ο πρωταγωνιστής Γιάννης Μόρτζος.

Συντελεστές:

  • Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
  • Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
  • Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
  • Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου
  • Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
  • Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης
  • Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Νίκος Κανατάς, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ελεάννα Πουλίδα, Μανώλης Γεραπετρίτης, Μιχάλης Καλιότσος και Τιτίκα Μαρίνου.

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet