Η Μικτή Χορωδία Δήμου Αγ. Παρασκευής στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Rosarte
Πολιτισμός

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Αγ. Παρασκευής στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Rosarte

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κουτσονίκα, θα εμφανιστεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 20:00, στο Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει η πολυβραβευμένη παιδική – νεανική χορωδία Rosarte.

Η χορωδία Rosarte αποτελείται από 240 παιδιά ηλικίας 6 έως 19 ετών και έχει 16 χρόνια πορείας, αρχικά ως παιδική χορωδία της ΕΡΑ, αργότερα ως παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων και από το 2008 ως ανεξάρτητη παιδική χορωδία.

Σκοπός του τετραήμερου (19, 20, 28 και 29/6) Φεστιβάλ είναι να συμβάλει στην κάλυψη μέρους των δυσβάσταχτων εξόδων που θα επωμιστούν οι οικογένειές της χορωδίας για τη συμμετοχή της στην χορωδιακή Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική στην πόλη Tshwane της Πρετόρια. Η χορωδία έχει φέρει ήδη στην Ελλάδα δύο χρυσά μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες χορωδιών που διοργανώθηκαν το 2008 στο Γκρατς της Αυστρίας και το 2014 στη Ρίγα της Λετονίας, ενώ έχει βραβευθεί και από την Ακαδημία Αθηνών.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Πολεμικό Μουσείο, εκτός από τη χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής συμμετέχουν:
Το φωνητικό σύνολο «Eklipsis Vocal Ensemble» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, το φωνητικό σύνολο «Vocal Inventions» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου, η «Μεικτή Χορωδία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου και η μικτή χορωδία «LA FA MI LiA» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet