Μαγεία η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης»
Πολιτισμός

Μαγεία η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης»

Η όπερα του Παναγιώτη Καρούσου «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου, παρουσιάστηκε τo Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, σε διοργάνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό  ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Καρούσος προλόγισε το έργο του Αισχύλου αναλύοντας τον μύθο του Προμηθέα και τη διαχρονική συμβολή του ως σύμβολο αντίστασης ενάντια στην τυραννική εξουσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου «Το βροντερό “ΟΧΙ” του εντυπωσιακού Προμηθέα, μπάσου Βασίλη Ασημακόπουλου, ενάντια στην εξουσία του Δία έμοιαζε εξαιρετικά επίκαιρο μετά το πρόσφατο “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια».

Η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» παρουσιάστηκε στην Αγία ΠαρασκευήΗ σκηνοθεσία του Βασίλη Ασημακόπουλου έδενε αναπόσπαστα στην τραγωδία του Αισχύλου και στη μουσική δημιουργία του Ελληνοκαναδού Παναγιώτη Καρούσου. Η ερμηνεία των καλλιτεχνών υπήρξε εντυπωσιακή (Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, Ιώ/θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, Βία/Ωκεανίδα /θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράτου, στη βιόλα: Ράνια Ζέττα, στο πιάνο: Βιβή Κλεισούρα. Οι φωνές, οι μελωδίες της μουσικής, όλα μια μαγεία.

Η παράσταση απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και στη συνέχεια απονεμήθηκαν έπαινοι από την αντιπροσωπεία της UNESCO.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Νικολαΐδης, η ηθοποιός Φωτεινή Φιλοσόφου, ο επίτιμος πρόεδρος και η κοσμήτορας της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Παύλος Νισλόγλου και Ζαχαρούλα Καβακιώτη, η Αγγελική Χιώτη, η καθηγήτρια μουσικής Καίτη Καρατζά, ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet