Μια εξαιρετική θεατρική βραδιά στην Αγία Παρασκευή
Πολιτισμός

Μια εξαιρετική θεατρική βραδιά στην Αγία Παρασκευή

Τη «Φόνισσα», από τα καλύτερα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε θεατρική διασκευή Κώστα Πολιτόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, παρουσίασε ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή στη θεατρική βραδιά που διοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015  στο θέατρο του 1ου Λυκείου της πόλης.

Λαϊκή τραγωδία και απελπισμένη κραυγή, χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης τη «Φόνισσα»: «Η ηρωίδα Φραγκογιαννού, δίνει προσωπική αλλά φρικτή λύση για τα συμφέροντα των ομοίων της εξαθλιωμένων ανθρώπων, κυρίως των γυναικών. Σκληρή επιλογή μα τραγική λύτρωση ο θάνατος».

Η Φόνισσα διδάσκεται μέσα από τα κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στους μαθητές της Β΄ Λυκείου.

Στον ρόλο της «Φραγκογιαννούς» η Φωτεινή Φιλοσόφου. Έπαιξαν επίσης οι Τζένη Οικονόμου, Έρρικα Μακρή και Γιάννης Τσιώμου, Γιάννης Νικολαΐδης, σε σκηνικά Μιχάλη Αγγελάκη και κοστούμια Όλγας Σχοινά.

Την εξαιρετική παράσταση, που προλόγισαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας Π. Γκόνης και η προϊσταμένη του  Τμήματος Α. Τζανή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, η αντιδήμαρχος Ελισ. Πετσατώδη, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτ. Ησαΐας και πολύς κόσμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet