Μια ξεχωριστή συναυλία παρουσιάστηκε στην Αγία Παρασκευή
Πολιτισμός

Μια ξεχωριστή συναυλία παρουσιάστηκε στην Αγία Παρασκευή

Μια ξεχωριστή συναυλία παραδοσιακής βενεζουελάνικης μουσικής με το διάσημο συγκρότημα Ensamble Jirahara, που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

Η συναυλία ήταν η πρώτη στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Εβδομάδας της Βενεζουέλας (8–14/7) στην Ελλάδα που έχει σκοπό τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Το συγκρότημα Ensamble Jirahara, που απαρτίζεται από δύο διάσημους καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα, τη Μαρία Φερνάντα Γκονσάλες και τον Άλεξ Ντανιέλ Βάργας, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κονσέρτο «Μονοπάτια Χορόπο από τη Βενεζουέλα», το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει τα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία της βενεζουελάνικης παραδοσιακής μουσικής, όπως τις «κόπλας» (στίχοι σύντομων τραγουδιών) και τα μουσικά όργανα μπαντόλα (bandola), κουάτρο (cuatro) και μαράκας (maracas), συνδυασμένα στο χορόπο (joropo), τον πλέον χαρακτηριστικό χορό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενεζουέλας.

Τους Βενεζουελάνους καλλιτέχνες διαδέχθηκαν στη σκηνή οι Μαρία Ρεμπούτσικα (τραγούδι και βιολί) και Ευαγγελία Μιχαηλίδου (πιάνο) που ολοκλήρωσαν την εκδήλωση.

Το κοινό της πόλης γέμισε το θεατράκι του 2ου Γυμνασίου και χειροκρότησε θερμά τους καλλιτέχνες.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρώτος γραμματέας και υπεύθυνος Τύπου της Πρεσβείας Ernesto Bordier και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, καθώς επίσης οι πρώτοιγραμματείς της Πρεσβείας Hasdiris Quintana και José Manuel Ibirma, οι αντιδήμαρχοι Ελισ. Πετσατώδη και Κ. Χατζηανδρέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Αϊδίνη, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη και Δ. Κονταξής όπως  και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Π. Γκόνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet