«Οι Ακακίες» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

«Οι Ακακίες» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής προβάλει τη βραβευμένη ταινία του Πάμπλο Τζιορτζέλι «Οι Ακακίες» την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00, στο Πέτρινο Κτήριο, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» (Σπάρτης 1 & Γραβιάς, Αγ. Παρασκευή).

Λίγα λόγια για την ταινία

Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη ταινία δρόμου, αργεντινο-ισπανικής παραγωγής, που παρουσιάζει τον Ρουμπέν, έναν οδηγό φορτηγού που αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Άιρες τη νεαρή Τζασίντα και το μωρό της. Δύο πεπρωμένα συναντιούνται, αποκαλύπτουν τις αποτυχίες του παρελθόντος και δημιουργούν υποσχέσεις ευτυχίας.

Η ταινία έχει βραβευθεί με: Βραβείο ACID, Βραβείο Νέων Κριτικών, Χρυσή Κάμερα Φεστιβάλ Καννών 2011, Βραβείο Orizontes Latinos – 59ο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν, Bραβείο Sutherland για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη – 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Πάμπλο Τζιορτζέλι για την ταινία

Κατασκευαζόταν ένας νέος εθνικός δρόμος που έπρεπε να περάσει μέσα από ένα δάσος με ακακίες. Με σόκαρε πραγματικά το θέαμα των κομμένων κορμών. Οι ακακίες είναι πολύ συνηθισμένα δένδρα. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ο Ρουμπέν είναι σαν μια ακακία: μοναχικός, δυνατός και επιβλητικός. Ταυτόχρονα, με ενδιέφερε να μιλήσω για ένα ρεύμα μετανάστευσης που είναι καθημερινότητα στο Μπουένος Άιρες. Η Τζασίντα φεύγει από την Παραγουάη για να βρει καλύτερη τύχη στην Αργεντινή, όμως καθώς έχει Γκουαρανί ρίζες αντιμετωπίζει έναν υπόγειο ρατσισμό. Αυτά τα στοιχεία ήταν καθοριστικά για τη δημιουργία της ιστορίας, αυτής της συνάντησης δυο τόσο διαφορετικών ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet