Οι «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ» ολοκληρώνουν το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Αγ. Παρασκευή
Πολιτισμός

Οι «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ» ολοκληρώνουν το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Αγ. Παρασκευή

Με το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, από θεατρική ομάδα του Δήμου Αλίμου, συνεχίζονται απόψε, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., οι εξαιρετικές παραστάσεις του 10ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής, που προκαλούν, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, κάθε βράδυ κοσμοσυρροή στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρ. Στρατόπεδο «Σπυρούδη», Σπάρτης 1).

Οι παραστάσεις του φεστιβάλ στην πόλη της Αγίας Παρασκευής ολοκληρώνονται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., με την Ομάδα Θεάτρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ» που θα παρουσιάσει το έργο του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Γ. Δεγαΐτη.

Συντελεστές:

  • Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
  • Σκηνικά-κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος
  • Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Πικράκης
  • Χορογραφία: Παυλίνα Τσιάτσου
  • Φωτισμοί: Γιάννης Δεγαΐτης – Άρης Γεωργακόπουλος
  • Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Χαμζαλάρης
  • Ενοικίαση κοστουμιών: Βεστιάριο ΣΥΡΟ
  • Παίζουν οι: Αντιγόνη Οικονόμου, Βασίλης Κοζάκης, Γιάννος Χατζημάρκου, Γιάννης Τσίμπρος, Άκης Λιακόπουλος, Μάνια Βλαχογιάννη, Σοφία Μάνεση, Σοφία Νικητάκη, Φίλιππος Πετρόπουλος, Αναστασία Δεληγιαννίδη, Xρύσα Στεργίου, Χριστίνα Πάκου, Σοφία Μάνεση, Μάνια Βλαχογιάννη, Φωτεινή Μπανιά, Αναστασία Δεληγιαννίδη, Σοφία Νικητάκη, Κωνσταντίνα Ραπτοπούλου, Χρύσα Στεργίου, Χριστίνα Πάκου, Ηλέκτρα Γιαννακοπούλου, Εμμανουέλα Καραμπά, Αναστασία Σωτηροπούλου.

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη είναι ένα από τα τελευταία σωζόμενα έργα του (γράφτηκε το 392 π.Χ.) και είναι ένα από τα τρία όπου πρωταγωνιστούν γυναίκες («Λυσιστράτη» – «Θεσμοφόρες» – «Εκκλησιάζουσες»). Μια απόφαση των γυναικών να αναλάβουν την εξουσία της Αθήνας με βασικό άξονα την κοινοκτημοσύνη σε όλα. Πρόταση καθαρά ουτοπιστική και ανέφικτη που θα έλυνε τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της πόλης.

Επίσης, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο θα λάβει χώρα η πρώτη σειρά Συναυλιών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τίτλο «Μελωδικές Πλατείες» και υπότιτλο «Όλη η Ελλάδα σε πέντε γραμμές», με έντεχνα νοσταλγικά τραγούδια αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα. Η προγραμματισμένη για την ίδια μέρα, παράστασ  του  φεστιβάλ «Το Σώσε» από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ματαιώθηκε λόγω προβλήματος υγείας βασικού συντελεστή της.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet