Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μελέτη ανάπλασης της βίλας Ιόλα
Ποιότητα Ζωής

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μελέτη ανάπλασης της βίλας Ιόλα

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μελέτη ανάπλασης της βίλας Ιόλα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής σημειώνει:

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, ο διεθνής διαγωνισμός επιλογής αναδόχου για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης της οικίας Ιόλα, έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 2,5 εκατ. ευρώ. Την εκπόνηση των μελετών θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της ανάπλασης ώστε να δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό τοπόσημο μεγάλης ακτινοβολίας, κόσμημα για την Αγία Παρασκευή.

Η ιστορία του εμβληματικού χώρου ξεκινάει τη δεκαετία του 1960 όταν ο διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας  αποκτά το κτήμα του στην Αγία Παρασκευή Αττικής και κτίζει τη βίλα του, η οποία το 1998 χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο και δύο χρόνια αργότερα το κτήμα που την περιβάλει χαρακτηρίστηκε,  με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 451, 31-8-2000), ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου. Από τότε η απόκτηση του κτήματος και της βίλας από το Δημόσιο αποτέλεσε διαρκή στόχο των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών.

Τον στόχο αυτό έκανε πράξη η δημοτική αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου που με επιμονή και μεθοδικότητα πέτυχε την απόκτηση του ακινήτου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία τον Δεκέμβριο του 2017 και στη συνέχεια δρομολόγησε άμεσα την αξιοποίησή του και την ένταξη της ανάπλασής του στο ΕΣΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet