Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
Πολιτισμός

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προσκαλεί όλους τους πολίτες σε δύο μοναδικές μουσικές βραδιές στις 14 και στις 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 14/6 η Μικτή Χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κουτσονίκα, υποδέχεται τις Χορωδίες Παλαιού Φαλήρου «Ανδρέας Λαζάρου» που διευθύνει η Λώρα Πετροπούλου, «Σύγχρονη Έκφραση» υπό τη διεύθυνση του Θωμά Λουζιώτη, και τη Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, την οποία διευθύνει ο Σταύρος Μπερής. Οι 4 χορωδίες θα σμίξουν μουσικά με μοναδικά κομμάτια από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, σε μία εκδήλωση η οποία θα διοργανωθεί στο αμφιθέατρο του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Νεαπόλεως 27) και ώρα 20.00.
  • Το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, οι πολίτες θα ταξιδέψουν μουσικά με τα τραγούδια και τις μελωδίες του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η ορχήστρα των μαθητών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής, το μαθητικό κιθαριστικό σύνολο, τα τμήματα μιούζικαλ, η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής η παιδική χορωδία του Ωδείου και το Δημοτικό Ωδείο Σπάτων – Αρτέμιδος. Ερμηνεύουν οι καθηγητές και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου. Τη συναυλία θα ανοίξει η μαθητική χορωδία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής. Αφηγήτρια θα είναι η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν και τη διεύθυνση της ορχήστρας θα έχουν οι μαέστροι, Αντώνης Καρατζίκης και Γιώργος Καλούδης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής, Χριστίνα Γεωργοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet